Denník N

Keď ďakoval manželke, takmer neudržal slzy. Až potom Hossa rozpovedal, ako sa mu žije v sieni slávy NHL

Marián Hossa, nový člen siene slávy NHL. Foto - TASR/Radovan Stoklasa
Marián Hossa, nový člen siene slávy NHL. Foto – TASR/Radovan Stoklasa

V stredu večer trávil čas s rodinou a trochu aj pozabudol, že môže prísť telefonát, ktorý ho zaradí medzi najlepších hokejistov histórie.

„Zrazu však zazvonilo torontské číslo a hovoril som si, že je to možno dobré znamenie,“ hovoril Marián Hossa. V telefóne ho pozdravil niekdajší výborný hokejista a súčasný predseda Hokejovej siene slávy NHL Lanny McDonald.

„Na výnimočnú chvíľu, keď mi oznámil, že som členom siene slávy, nikdy nezabudnem,“ opisoval Hossa. Po Stanovi Mikitovi a Petrovi Šťastnom je tretím rodákom zo Slovenska, ktorého zvolili do siene slávy. Oficiálne ho do nej uvedú 16. novembra v Toronte.

V úvode štvrtkovej tlačovej konferencie venovanej jeho zvoleniu ďakoval ľuďom, ktorí sa podieľali na jeho úspechoch. Hovoril o mame, ktorá ho s bratom Marcelom vozila na tréningy, a o otcovi, ktorý musel sem-tam siahnuť po tvrdšej ruke, keď sa im nechcelo trénovať.

Keď ďakoval svojej manželke, na chvíľu sa zastavil a v dojatí sa takmer rozplakal. „Stála pri mne ako veľká opora aj vo chvíľach, keď to nešlo ľahko,“ povedal Hossa, prerušil svoj príhovor a na pár sekúnd sa odsunul od mikrofónov s komentárom:

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie