Denník N

Prečo by mal Boris Kollár odstúpiť

Má šancu ukázať, že mu záleží na krajine a vláde viac ako na vlastnom blahu a koženom kresle.

Niet pochybností, že predseda parlamentu Boris Kollár diplomovú prácu získal podvodom. Niet pochybností, že ukradol veľkú časť textu, ktorý odovzdal ako svoj vlastný. Debata o tom, koľko percent odpísal, je úplne zbytočná. Asi tak ako otázka, na koľko percent je otcom svojich detí. Jednoducho je a bodka. A to isté platí aj o tom, že je plagiátor, podvodník a zlodej.

Boris Kollár by mal odstúpiť z čela parlamentu. Nie preto, že by podvod na ctenej vysokej škole Ivana Kmotríka bol najväčším problémom na svete. Nie je. Ani v živote Borisa Kollára a ani v politickej realite súčasného Slovenska. Ak sa však vo svojej kancelárii zamuruje, spôsobí tým sériu veľmi vážnych problémov pre celú vládu.

Video: Čo hovoril plagiátor Kollár o plagiátorovi Dankovi
Autorka: Martina Koník

  1. Chceli byť iní, s Kollárom sú takí istí. Nemôžete tvrdiť, že idete vymeniť korupčné a klientelistické spôsoby Ficovej éry, a pri prvej príležitosti priznať, že vás trápia škandály len tých druhých a svoje vlastné nevidíte. Tisíckrát sa môžete uisťovať, že vašich voličov podvody s titulmi netrápia a chcú od vás, aby ste porazili mafiu. Podvod je podvod a Boris Kollár to bude pripomínať každý deň. Až kým to neprestane baviť aj vašich voličov a celé nadšenie zo zmeny sa nestratí v trápnom uhýbaní, že teraz si už nemôžete dovoliť byť principiálni.
  2. Musia riešiť Kollára. Kedy budú meniť Slovensko? Igor Matovič veľmi správne hovorí, že

    Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Boris Kollár

Hegerova vláda

Komentáre

Teraz najčítanejšie