Denník N

Richard Sulík: Viac ma zaujímajú opatrenia pre podnikateľov ako to, či Kollárova diplomovka bola opajcnutá na 25 alebo 52 percent

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Rozhovor s podpredsedom vlády a ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom (SaS) sme robili vo štvrtok doobeda, keď už bolo zrejmé, že parlamentná schôdza, na ktorej sa má v skrátenom konaní rokovať o balíku opatrení pre podnikateľov, vo štvrtok zvolaná nebude, hoci ju koalícia na ten čas plánovala.

Neskôr sa však dohodlo, že predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina), ktorý má teraz problém pre svoju diplomovku, zvolá schôdzu pravdepodobne v utorok (30. júna).

Sulík v rozhovore vysvetľuje, ako prebiehali rokovania o podnikateľskom balíčku, ako veľmi ho trápia ústupky, ktoré musel urobiť, a či sa ešte môže zmeniť opatrenie, ktoré rieši gastrolístky. Hovorí aj o tom, ako by sa mohli rozdeliť eurofondy a ako debata o tom stojí.

Je štvrtok 11.00 dopoludnia, je už jasné, či bude zvolaná parlamentná schôdza alebo nie?

Je jasné, že nebude. Tak sa mi dostalo, že Boris Kollár odmieta na dnes zvolať schôdzu.

Takže zatiaľ nie je jasné, kedy schôdza bude.

Áno. Ale jedného dňa bude. Je to trochu taký zvláštny spôsob vyhýbať sa odvolaniu tým, že nezvolá schôdzu. (Schôdza bude zvolaná pravdepodobne v utorok – pozn. red.)

Boris Kollár sa zaťal alebo čo sa deje?

Neviem, čo spravil, ja mu do hlavy nevidím. Ja som bol s ním včera jasne dohodnutý, že dnes zvolá schôdzu, a ja mu garantujem, že nikto z poslancov SaS nebude hlasovať za jeho prípadné odvolávanie, keby taký návrh došiel. Z tejto dohody zišlo, keďže nesplnil svoju časť.

Je váš návrh a aj návrh strany Za ľudí taký, že keby sa vzdal titulu, bolo by to vyriešené?

Titulu sa nedá vzdať ani sa nedá odobrať.

Stretli sme sa kvôli balíčku opatrení pre podnikateľov, no predsa len, čo hovoríte na to, že Boris Kollár väčšiu časť diplomovky odpísal?

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie