Denník N

Sú to detinské argumenty, nedávajú zmysel, hovoria akademici o Kollárovej obhajobe plagiátu

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Boris Kollár predniesol argumenty na obhajobu svojej diplomovky. Na vine je vraj ministerstvo školstva a svojho školiteľa necitoval preto, lebo sa s ním dohodol.

Predseda parlamentu sa v piatok po dvoch dňoch ticha postavil pred novinárov a vyhlásil, že síce nebude dočasne používať svoj vysokoškolský titul, no za svoju diplomovú prácu sa neospravedlní. Presviedčal, že titul získal oprávnene a v súlade so zákonom. Akademici a vysokoškolskí pedagógovia však považujú argumenty Borisa Kollára za nelogické.

Boris Kollár vo svojej diplomovej práci skopíroval od slova do slova desiatky strán z publikácie svojho školiteľa Jozefa Minďáša bez toho, aby to priznal uvedením citácií. „Áno, neuviedol som ho, pretože bol môj školiteľ. A súhlasil s tým, že som výsledky jeho práce mohol použiť. Keby s tým nesúhlasil, tak by mi predsa nedovolil ísť obhajovať túto prácu,“ tvrdil predseda parlamentu.

„To mi príde ako veľmi zvláštne vysvetlenie,“ reaguje na toto vysvetlenie rektor Univerzity Komenského Marek Števček.

Rovnaký názor má aj odborník na písanie záverečných prác Dušan Katuščák: „Akékoľvek osobné dohody sú absolútne neprípustné, je to detinská obrana. Neexistuje žiadna možnosť, aby

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Boris Kollár

Slovensko

Teraz najčítanejšie