Denník N

Matovič sa pri obhajobe Kollára správa ako ten najhorší bulvár

Predseda vlády sa zbabelo vyhovára, bez dôkazov rozpráva nechutnosti, útočí na Za ľudí a vymýšľa neuskutočniteľné zákony – všetko pre Borisa Kollára.

Igor Matovič sa tak veľmi bojí využiť svoju politickú moc proti Borisovi Kollárovi, že si vymyslel zákon, ktorý má namiesto neho urobiť niekto iný, a ktorým by sa desaťtisíce až státisíce ľudí stali rukojemníkmi jeho vlastnej zbabelosti. Informoval o ňom na tlačovke po tom, ako klub OĽaNO s Kollárom tri hodiny rokoval.

Igor Matovič aj jeho klub priznávajú, že Boris Kollár je podvodník, keď svoju diplomovú prácu opísal. Premiér však hovorí, že proti nemu v záujme prežitia vlastnej vlády nezasiahne. Namiesto toho navrhuje zákon, ktorý titul zoberie všetkým, čo v minulosti pri písaní svojich záverečných práv podvádzali. Nemali by však prísť len o titul, ale aj o prácu, ktorú vďaka nemu získali. A to nazýva spravodlivosť, lebo „pred zákonom sme si všetci rovní, to nemôže byť o tom, že len my politici“.

Matovič: Situácia okolo Kollára je hanba, ale chcem vedieť aj to, kto z novinárov je čistý
Autorka: Martina Koník

Samozrejme, toto je natoľko neuskutočniteľný nápad, že z neho buď nič nebude, alebo zákon vznikne len v akejsi oklieštenej a neškodnej podobe.

Na odoberaní titulov podvodníkom pritom nie je nič zlé. Problém je, ako to chce Matovič urobiť a čím to obhajuje.

V situácii, keď tu máme jasného podvodníka, ktorého stačí zbaviť funkcie, by mali vysoké školy podľa premiéra preverovať desaťtisíce až státisíce diplomoviek bežných občanov, nech sú si rovní s politikmi. Inými slovami, máme známeho páchateľa, ale nič sa mu nestane, lebo podľa Matovičo nie je spravodlivé potrestať iba jeho, keď tušíme, že takých prípadov je viac.

Namiesto jedného už odhaleného podvodníka teda začneme hľadať tisíce neznámych. A pripravovať ich o živobytie. Kollár sa o to svoje báť nemusí, pretože

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Boris Kollár

Komentáre

Teraz najčítanejšie