Denník N

Ktoré otázky Kollár ignoruje v súvislosti s titulom Mgr.?

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Ani po týždni od vypuknutia škandálu s diplomovkou Boris Kollár a skalická škola neobjasnili, ako prišiel k titulu. Kľúčové otázky neriešili ani na poslaneckom klube OĽaNO.

Predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) v stredu čaká druhé stretnutie s poslancami, na ktorom bude koaličným partnerom vysvetľovať svoj škandalózny titul zo Skalice. Tentoraz predstúpi pred poslancov zo strany SaS, od ktorej po zverejnení svojej kauzy minulý týždeň dostal žltú kartu.

Podľa informácií Denníka N na schôdzke by mal byť aj predseda SaS, vicepremiér a minister hospodárstva Richard Sulík.

Jedným z najväčších kritikov Kollára v klube SaS je Ondrej Dostál. „Myslím si, že by mal odstúpiť, pretože tak sa postupuje vo vyspelých demokratických štátoch,“ trvá na svojom postoji poslanec, ktorý v minulosti žiadal aj odchod prichyteného plagiátora Andreja Danka (SNS) z čela Národnej rady.

Prvé stretnutie v pondelok mal Kollár s poslaneckým klubom OĽaNO, zúčastnil sa na ňom aj premiér a líder OĽaNO Igor Matovič. Na schôdzke sa zhodli, že predseda Sme rodina nemusí rezignovať z postu šéfa parlamentu, hoci na vysokej škole podvádzal.

Matovič: Situácia okolo Kollára je hanba, ale chcem vedieť aj, kto z novinárov je čistý 
Autorka: Martina Koník

Matovič po trojhodinovom stretnutí priznal, že s Kollárom nerozoberali, za akých okolností mu Stredoeurópska vysoká škola v Skalici v roku 2015 magisterský titul udelila. Nepýtali sa, ako

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Boris Kollár

Hegerova vláda

Igor Matovič

Richard Sulík

Slovensko

Teraz najčítanejšie