Denník N

Koľko neporiadku sa dá zniesť? Ako sa žije s bordelármi a lajdákmi

Ilustračné foto - Flickr.com/Anton Strogonoff
Ilustračné foto – Flickr.com/Anton Strogonoff

Ak je váš partner neporiadny, neznamená to, že vás chce nahnevať. Jednoducho nemusí vidieť, že je rozhádzané.

Fero bol ešte na vysokej škole fanúšikom seriálu Priatelia. „Boli sme taká partia obdivovateľov, niektoré hlášky sme vedeli naspamäť, dodnes sa na nich smejeme a počas nášho života sa nám niekedy stalo, že sme sa ocitli v podobnej situácii ako hlavní hrdinovia. Stalo sa to aj mne. Ale nie s dielom, ktorý by som si želal. Pamätáte si, ako si Ross začal s atraktívnou paleontologičkou Cheryl a ako si ho pozvala do svojho špinavého, totálne zanedbaného bytu? Jasné, že v seriáli bol ten neporiadok zobrazený v extrémnej podobe, ale aj ja som stretol ženu, ktorá až šokujúco nedbala na poriadok,“ opisuje.

Napriek tomu s ňou napokon niekoľko rokov chodil. Eva bola totiž inteligentná, zábavná, sčítaná, mali spolu výborný sex a bavili ich rovnaké veci. Všetko bolo v poriadku. Až na ten neporiadok. Fero hovorí, že nie je puntičkár, na strednej aj na vysokej škole býval na internátoch so spolubývajúcimi, ktorí neboli práve zameraní na poriadok, a ani nevyrastal v rodine, kde by mama striehla na každé nové zrnko prachu a utekala ho ozlomkrky utrieť. Aj tak mali s Evou pre neporiadok spory. Hlavne po tom, čo začali spolu bývať.

„Eva bola takzvaný kôpkovací typ. Prišla z práce a zostala po nej kôpka oblečenia – na zemi, na kresle, pri koši na špinavú bielizeň, takmer nikdy v ňom. Rozpršalo sa a ona zvesila bielizeň zo šnúry na balkóne. Neposkladanú ju nechala na

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Rodina a vzťahy

Teraz najčítanejšie