Denník N

Kľúčový Doležalov konkurz polovica kandidátov spochybňuje, Kremský ho odporučí zopakovať

Kandidáti na post šéfa Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb, zľava Ivan Marták, Branislav Máčaj a Pavol Kukura. Vpravo predseda výboru pre hospodárske záležitosti Peter Kremský. Foto - TASR
Kandidáti na post šéfa Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb, zľava Ivan Marták, Branislav Máčaj a Pavol Kukura. Vpravo predseda výboru pre hospodárske záležitosti Peter Kremský. Foto – TASR

Aktualizované o 16.37 Konkurz na nového predsedu Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb je vo finále. V stredu bolo na ministerstve dopravy oficiálne výberové konanie, na ktorom kandidátov bodovala hodnotiaca komisia, v piatok ho doplnilo verejné vypočutie v parlamentnom hospodárskom výbore.

Ide o významnú funkciu, šéf telekomunikačného úradu reguluje mobilných operátorov aj internet. Jeho najväčšia aktuálna agenda je zastrešiť postupný prechod na 5G siete. O nich sa živo diskutuje na konšpiračných weboch a nedávno im telekomunikačný úrad stopol aukciu o frekvencie.

Konkurz je výnimočný aj tým, že sa o post predsedu uchádzala silná štvorica kandidátov, z nich dvaja vyjadrili pochybnosti o priebehu konkurzu.

Problémom mali byť testy

Prvý

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

5G

Andrej Doležal

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie