Denník N

Fiľo sa Ficovi zahryzol do krku, a tak to premiér riešil. Vypovedá Sklenka

Ružomberské papierne dostali pomoc od vlády Roberta Fica. Spoluvlastní ich Milan Fiľo (vpravo). Foto – TASR
Ružomberské papierne dostali pomoc od vlády Roberta Fica. Spoluvlastní ich Milan Fiľo (vpravo). Foto – TASR

V spore o ružomberské papierne išlo o veľa, a tak to riešil Milan Fiľo na úrade vlády s Ficom a potom s Jankovskou. Vladimír Sklenka o tom detailne vypovedá.

Predseda Smeru Robert Fico chce o pár dní prehovoriť o právnom štáte na Slovensku. Novinári vraj budú oči otvárať, čo sa teraz deje na polícii, prokuratúre aj na súdoch. „Pod akým obrovským tlakom pracujú sudcovia, že často prijímajú nezákonné rozhodnutia, lebo sa vás boja a boja sa lynču,“ povedal trojnásobný expremiér vo štvrtok o novinároch.

Na otázky, čo sa dialo, keď bol premiérom a riadil túto krajinu, neodpovedá. Konkrétne na to, či priamo na úrade vlády riešil súdny spor jedného z najväčších slovenských podnikateľov, ktorý sa za jeho vlád neraz mohol spoľahnúť na štátne stimuly.

Fiľo a SCP

Ružomberský multimilionár Milan Fiľo je považovaný za jedného z mecenášov predsedu Smeru. To, že sa bývalý premiér v jeho prípade angažoval, odhalila akcia Búrka, ktorá postihla sudcov podozrivých z korupcie. O partnerstve podnikateľa a premiéra vypovedal dnes už bývalý sudca Vladimír Sklenka. Ten absolvoval ďalšie hodiny výsluchov, ktoré prinášajú nové informácie.

Na nitrianskej úradovni Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) strávil celý uplynulý týždeň a ešte aj utorok a štvrtok tohto týždňa. A ešte stále neskončil, o niekoľko dní by mal výsluch pokračovať. Bývalý vybavovač Mariana Kočnera na bratislavských súdoch postupne opisuje doteraz najväčšiu korupčnú schému v slovenskom súdnictve.

Dnes už bývalý sudca Vladimír Sklenka. Foto – TASR

Pridáva ďalšie mená podozrivých a opäť nevynecháva ani Fica a niekdajšiu štátnu tajomníčku na ministerstve spravodlivosti Moniku Jankovskú (za Smer), ktorá je od marca vo väzbe.

Aj ona bude mať čo povedať

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Robert Fico

Slovensko

Teraz najčítanejšie