Denník N

Na stretnutia Fiľa na úrade vlády si nikto nespomína. Na tom, aby neprehral, však štátu záležalo

Robert Fico s Milanom Fiľom. Foto - TASR
Robert Fico s Milanom Fiľom. Foto – TASR

Ak by súdne spory s bývalými zamestnancami ružomberských papierní prehral Milan Fiľo, prehral by aj štát. Žaloby sa totiž dotkli aj bývalého Fondu národného majetku. To je vraj vysvetlenie, prečo sa z toho stala politická téma.

Bývalý sudca Vladimír Sklenka toho v uplynulých dňoch vypovedal veľa o korupcii v súdnictve. V Nitre pred vyšetrovateľmi Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) hovorí už dva týždne a spomenul aj stretnutia podnikateľa Milana Fiľa s Robertom Ficom na úrade vlády.

Opisoval, aký nervózny bol Fiľo zo žalôb bývalých zamestnancov ružomberských papierní, ktorým čelil od roku 2016 a mohli ho obrať o peniaze a jeho vplyv vo firme.

Fico: Sú to bludy

Ako na výpovede Sklenku zareagoval predseda Smeru? Tvrdí, že Sklenka koná na politickú objednávku a polícia, súdy aj prokuratúra sú pod mediálnym nátlakom. „Tára a vymýšľa si,“ reagoval s tým, že bývalému sudcovi chýbajú dôkazy. „Je to čisté ohováranie.“

Svedectvo Sklenku, ktorý podľa komunikácie v aplikácii Threema fungoval ako Kočnerov informátor o dianí na súdoch a vybavovač, označil za „bludy, táraniny“. Aj Fiľo akékoľvek intervencie poprel.

Video: Fico o Sklenkovi a Kičurovi

Na to, že by sa Fiľova kauza riešila priamo na úrade vlády,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Robert Fico

Zoroslav Kollár

Slovensko

Teraz najčítanejšie