Denník N

Boris Kollár možno sám navrhne svoje odvolanie, to však neznamená, že ho odvolajú

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

V parlamentnej politike sa schyľuje ku gestu, ktoré má ukázať, že predseda parlamentu sa nebojí svojho odvolávania a ochotne sa podrobí vôli väčšiny.

Kríza v koalícii pre diplomovku Borisa Kollára zrejme vyvrcholí už v polovici budúceho týždňa, no je zatiaľ málo pravdepodobné, že sa skončí jeho odchodom či odvolaním z funkcie predsedu parlamentu. Nepravdepodobný je aj scenár, že by Sme rodina či iná strana opustili koalíciu. Denníku N to potvrdili viacerí oslovení politici a predstavitelia koaličnej štvorky.

Znamená to, že scenár, ktorý načrtol Igor Matovič, sa zrejme nenaplní. Premiér prišiel s teóriou o umelo vyvolanom pokuse o politický puč, ktorý rozbehla „mafia, ktorá 12 rokov dôsledne rozkrádala Slovensko a v týchto dňoch zavetrila unikátnu príležitosť na svoj triumfálny návrat“.

Video: O ktorom plagiátorovi hovorili Matovič, Pčolinský a Milanová?
Autorka: Martina Koník

Igor Matovič na Facebooku naznačoval, že príčinou tejto kauzy je osem miliárd eur, ktoré má dostať Slovensko z eurofondov. „Situácia, keď celé Slovensko dva týždne nerieši nič iné ako dve diplomovky, je pre nich mannou z neba. Najbližšie dni preto urobia čokoľvek, aby rozkývanú koalíciu dorazili k zemi … a niektorí z nás im budú pri tom vedome … a iní úplne nevedome všemožne pomáhať,“ napísal predseda vlády.

Kollár môže urobiť gesto

Sme rodina má až v pondelok definitívne rozhodnúť o svojom ďalšom postupe. V ten deň to má Boris Kollár oznámiť na mimoriadnej koaličnej rade.

Najpravdepodobnejšie je, že sa

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Boris Kollár

Slovensko

Teraz najčítanejšie