Denník N

Matovič: Ak Kollára odvolajú, Sme rodina odíde a koalícia to nevydrží, troch poslancov kúpia

Igor Matovič a Boris Kollár. Foto N - Tomáš Benedikovič
Igor Matovič a Boris Kollár. Foto N – Tomáš Benedikovič
  • Ak by parlament Borisa Kollára odvolal, podľa premiéra Sme rodina odíde z koalície. Nemyslí si však, že taký scenár nastane.
  • Matovič si nemyslí, že by sa novým šéfom polície mal stať bývalý šéf vyšetrovacieho tímu Gorila Kyselica, ktorý kandidoval za OĽaNO, ale ani bývalý policajný prezident Spišiak.
  • Rovná daň 19 % za tejto vlády nebude, povedal Matovič v politickej relácii Markízy Na telo plus.

Premiér Igor Matovič (OĽaNO) vraví, že ak má vládna koalícia vydržať, Boris Kollár so svojou stranou v nej musia zostať. Ak by Sme rodina odišla, koalícia bude mať 78 poslancov, čo podľa neho nestačí. „Prídeme na septembrovú schôdzu a zistíme, že troch poslancov nám kúpili,“ povedal Matovič v politickej relácii Na telo plus na stránke tvnoviny.sk.

Vo vládnej koalícii je kríza spôsobená diplomovkou predsedu parlamentu Kollára, ktorý do nej väčšiu časť odkopíroval, no zdroje neuviedol. SaS a Za ľudí ho vyzvali, aby odstúpil.

Podľa šéfa SaS Richarda Sulíka nespochybňujú nárok Sme rodina na tento post, tvrdí, že by tam mali koho dať. Matovič si však myslí, že ak parlament Kollára odvolá, jeho strana odíde. „Ja som si na 100 percent istý, ako poznám Borisa Kollára, že zároveň Sme rodina odíde z koalície.“

Sme rodina má v pondelok definitívne rozhodnúť o svojom ďalšom postupe a Boris Kollár má rozhodnutie oznámiť na mimoriadnej koaličnej rade. Podľa informácií Denníka N je najpravdepodobnejšie, že sa uskutoční hlasovanie o odvolaní Kollára na riadnej parlamentnej schôdzi, ktorá sa začne v utorok.

Video: O ktorom plagiátorovi hovorili Matovič, Pčolinský a Milanová?
Autorka: Martina Koník

Matovič si však nemyslí, že ak aj

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Hegerova vláda

Igor Matovič

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie