Denník N

Poľský vodič bol obvinený z vlakovej nehody, ktorá si vyžiadala tretiu obeť

Zrážka vlaku s vozidlom má tretiu obeť. Podľa lekárov je stav ostatných zranených stabilizovaný. FOTO TASR
Zrážka vlaku s vozidlom má tretiu obeť. Podľa lekárov je stav ostatných zranených stabilizovaný. FOTO TASR

V nočných hodinách zraneniam končatín a hlavy podľahol 64-ročný muž, ktorý včera cestoval vlakom Pendolino. Traja ďalší sú vo vážnom stave. Vodič kamióna je obvinený zo všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti. Pendolino možno prestane jazdiť do Košíc.

Stredajšia vlaková nehoda v Česku medzi rýchlovlakom Pendolino a nákladným vozidlom Scania má tretiu obeť.

Je ňou 64-ročný muž, ktorý zraneniam podľahol v neskorých nočných hodinách, citoval portál Lidovky hovorcu ostravskej nemocnice. Podľa ČTK nejde o strojvodcu či príslušníka personálu, ale o cestujúceho, rovnako ako v prípade ďalších dvoch mužov, ktorí nehodu neprežili.

Z približne 170 cestujúcich sa zranilo 17, traja ostávajú vo vážnom stave, podľa ČT24 sú stabilizovaní.

Polícia 50-ročného poľského vodiča obvinila zo „všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti“ povedal pre Lidovky zástupca riaditeľa moravskosliezskej polície Radim Witt.

Zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by nehodu zapríčinil úmyselne. Hrozí mu až desaťročný trest. Skutočnosť, že je cudzincom, môže spôsobiť, že sa bude pred stíhaním ukrývať. Aj preto bude polícia žiadať vzatie poľského kamionistu do väzby, kým padne finálny rozsudok.

Objavili sa informácie, že Pendolino prestane jazdiť do Košíc. Údajne za to môže poškodená súprava, ktorej škoda sa z odhadovaných 80 miliónov českých korún zvýšila. Pokiaľ by sa informácia o cestovaní do Košíc potvrdila, nešlo by o prvý odchod rýchlovlaku zo slovenských železníc.

Po trojročnej prevádzke ho České dráhy stiahli v roku 2009, neskôr sa na našich tratiach objavil na pár mesiacov v roku 2011. Na Slovensko sa vlak vrátil v decembri 2014.

 

 

 

 

 

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Svet

Teraz najčítanejšie