Denník N

Keď je zle, určite za to nemôžete. Alebo áno?

Foto N – Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Toto je to slušné Slovensko, po ktorom sme volali a v ktoré sme dúfali?

Viem, že moralizovať za klávesnicou alebo pri poháriku je strata času. A predsa to robím. Možno v nádeji, že niekto počúva, možno preto, aby som mal pocit osobnej satisfakcie, že nemlčím, keď sa treba ozvať. Ten pocit je z roka na rok silnejší, úmerne tomu, ako sa vzďaľujem z arény, kde sa naozaj rozhoduje a koná.

Premiér Igor Matovič prišiel s teóriou umelo vyvolaného pokusu o politický puč, ktorý na Slovensku rozbehla „… mafia, ktorá 12 rokov dôsledne rozkrádala Slovensko a v týchto dňoch zavetrila unikátnu príležitosť na svoj triumfálny návrat“, čítam v Denníku N. Naznačil, že príčinou tejto kauzy je osem miliárd eur, ktoré má Slovensko dostať z eurofondov.

„Situácia, keď celé Slovensko dva týždne nerieši nič iné ako dve diplomovky, je pre nich mannou z neba. Najbližšie dni preto urobia čokoľvek, aby rozkývanú koalíciu dorazili k zemi … a niektorí z nás im budú pri tom vedome … a iní úplne nevedome všemožne pomáhať,“ napísal predseda vlády.

Plagiátorstvo, samozrejme, nevymyslel Kollár. Len sa zaradil. Zvláštnosťou situácie je, že sa zaradil ako šéf slovenského parlamentu. Citovanými výrokmi sa ho zastal premiér slovenskej vlády.

Hlavou mi mimovoľne bežia podobné konštrukcie z posledných dní, týždňov, mesiacov, rokov: od ťažkých kalibrov ako napríklad „Sorosova banda“, ktorá stojí za migračnou krízou (Orbán a iní), „Antifou organizované protesty“, vyvolané násilnou smrťou Afroameričana Floyda v USA (Trump a iní), Greta Thunbergová ako spiritus agens hystérie okolo globálnej klimatickej situácie (český exprezident Klaus a iní), 5G siete ako

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Boris Kollár

Komentáre

Teraz najčítanejšie