Denník N

Matovič poznámkou o „stiahnutých chvostoch“ podráždil SaS a Za ľudí. Dehonestuje a rozdeľuje, vravia

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

„Tieto dehonestujúce výroky sú v prvom rade vizitkou ich autora a nebudeme ich komentovať,“ reagovala SaS na predsedu vlády.

Premiér Igor Matovič (OĽaNO) pri obrane jedného zo svojich koaličných partnerov – Borisa Kollára a hnutia Sme rodina – opäť podráždil dvojicu zvyšných koaličných spojencov, teda SaS a Za ľudí.

Predseda vlády bol v nedeľu hosťom internetovej verzie debaty Na telo s Michalom Kovačičom, ktorú televízia Markíza zverejnila podvečer o šiestej. Moderátor sa ho v debate pýtal aj na kauzu diplomovej práce predsedu parlamentu Borisa Kollára.

Igor Matovič v relácii povedal, že ak by došlo v parlamente k odvolávaniu Kollára z postu šéfa Národnej rady, SaS a Za ľudí vo finále za Kollárov pád nezahlasujú. „Predpokladám, že ani SaS, ani Za ľudí nebudú mať odvahu položiť vlastnú vládu,“ vyhlásil.

„Bude to také trošku divadielko na ľudí. (…) Predpokladám, že na konci SaS aj Za ľudí stiahnu chvost. SaS aj Za ľudí sa snažia tváriť zásadovo, ale myslím si, že na konci, keď príde isté k istému, tak to bude presne opačne, ako sa dnes tvária,“ dodal premiér v nedeľu.

Video: Matovič už od Kollára nečaká nič a útočí na SaS a Za ľudí
Autorky: Michaela Barcíková, Martina Koník

SaS: Svedčí to o ňom samotnom

Sloboda a solidarita (SaS) Richarda Sulíka reagovala na Matovičov výrok

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Boris Kollár

Hegerova vláda

Igor Matovič

Slovensko

Teraz najčítanejšie