Denník N

Brazílsky prezident má koronavírus. Kedysi sa z choroby smial, teraz užíva hydroxychlorochín

Brazílsky prezident Jair Bolsonaro. Foto - TASR/AP
Brazílsky prezident Jair Bolsonaro. Foto – TASR/AP

Aktualizované v utorok podvečer po tom, čo mal Jair Bolsonaro pozitívny test na koronavírus.

Brazílsky prezident Jair Bolsonaro má pozitívny test na koronavírus. V minulosti ochorenie opakovane zľahčovaloznačoval ho za „malý soplík“ či „mediálny trik“ médií. Minulý týždeň vetoval zákon o povinnom nosení rúšok.

„Ak by som sa aj vírusom nakazil, nemal by som sa čoho ako bývalý športovec obávať. Nič by som necítil a v najhoršom prípade by som mal príznaky ako pri drobnej chrípke či nádche,“ povedal podľa denníka The Guardian brazílsky prezident Jair Bolsonaro v marci.

V tom čase brazílske médiá špekulovali, že už infekciu prekonal, a tak si jeho telo vytvára protilátky. Bolsonaro to vtedy popieral a odvolával sa na dva negatívne testy, ktoré médiám odmietol ukázať. V júni však vo videu na Facebooku tvrdil, že už zrejme bol nakazený.

Bolsonaro nezvykol používať ochranu tváre, podporoval a zúčastňoval sa na pochodoch proti lockdownu a vyhodil ministra zdravotníctva, ktorý zavádzal reštrikčné opatrenia.

V pondelok sa však situácia otočila. Bolsonaro, ktorý ležal v nemocnici s príznakmi koronavírusu a rúškom, svojim podporovateľom odkázal,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Svet

    Teraz najčítanejšie