Denník N

Ako sudca Truban uveril Bödörovi, že s úplatkami nemá nič spoločné

Oligarcha blízky Robertovi Ficovi Norbert Bödör na súde. Foto N - Tomáš Benedikovič
Oligarcha blízky Robertovi Ficovi Norbert Bödör na súde. Foto N – Tomáš Benedikovič

Dôvody, pre ktoré sudca Truban prepustil Norberta Bödöra z väzby, zverejnil Bödörov advokát Kucek na stránke sudcu Šamka Právne listy.

Je to masívna, nepriateľská, diskreditačná a manipulatívna mediálna kampaň. Vyhlásil to Adrián Kucek, advokát Norberta Bödöra, ktorý je v kauze Dobytkár obvinený z legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

Bödörovi sa nepáči, ako o ňom informujú médiá a Kucek zverejnil rozhodnutie sudcu Špecializovaného trestného súdu Michala Trubana, ktorým nevzal jeho klienta do väzby.

Kucek tak urobil v utorok neskoro večer na webe sudcu Petra Šamka Právne listy. Podľa neho informovaním o celom prípade dochádza k porušovaniu princípu prezumpcie neviny a k porušovaniu Bödörových ústavných práv.

Trubanovo rozhodnutie popisuje aj policajné uznesenie, z ktorého vyplýva, ako si obvinení v celej kauze Dobytkár posielali peniaze z účtu na účet a ako si boli istí, že transakcie nikto nevyhodnotí ako podozrivé. Opisuje aj dôvody Úradu špeciálnej prokuratúry, pre ktoré žiadala väzbu pre Bödöra, ale aj pre podnikateľa Petra Kubu, ktorého zadržala spolu s ním. Kým Kubu Truban zobral do väzby, Bödöra nie.

Z Trubanovho rozhodnutia vyplýva, že hlavným dôvodom je, že kým Kuba komunikoval s obvineným bývalým šéfom Pôdohospodárskej platobnej agentúry Ľubomírom Partikom priamo a priamo si aj posielali peniaze, s Bödörom Partika nekomunikoval. To, že Kuba následne poslal peniaze Bödörovi, je podľa Trubana ako dôkaz málo.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bödörovci

Kauza Dobytkár

Slovensko

Teraz najčítanejšie