Denník N

Zháňala mu tri dievčatá denne. Epsteinova spoločníčka je v cele a môže začať rozprávať

Ghislaine Maxwellová podľa obvinení pomáhala Epsteinovi zháňať mladé dievčatá. Foto - tasr/ap
Ghislaine Maxwellová podľa obvinení pomáhala Epsteinovi zháňať mladé dievčatá. Foto – tasr/ap

Ghislaine Maxwellová je obvinená z kupliarstva, po roku na úteku ju zatkli v honosnej vile. 

Fotografia, ktorú pred pár dňami zverejnil Daily Telegraph, celkom dobre vystihuje, v akom svete žila Ghislaine Maxwellová. Dcéra zosnulého mediálneho magnáta Roberta Maxwella na nej sedí na britskom kráľovskom tróne spolu s hercom Kevinom Spaceym.

Fotka vznikla v roku 2002. Ako zistili britské médiá, na prehliadku paláca ich vtedy zobral stredný syn Alžbety II. princ Andrew, dobrý priateľ Maxwellovej. Prítomný mal byť aj bývalý americký prezident Bill Clinton.

Snímka mnohých pobúrila. Nie je bežné, aby na tróne sedel niekto iný ako Alžbeta II. a jej manžel princ Philip.

„Aby sme to dali do kontextu, je to trón, na ktorom sedela kráľovná a vojvoda z Edinburghu počas korunovácie. Je to zahanbením pre kráľovnú,“ povedal pre Sunday Times jej bývalý hovorca Dickie Arbiter.

„Trón je úplne nad ostatnými vecami v paláci, nikomu príčetnému ani nenapadne sadnúť si na takú dôležitú vec,“ povedal iný zdroj z Buckinghamského paláca.

V cele v Brooklyne

Ghislaine Maxwellová dnes už sedáva na iných stoličkách. V pondelok ju previezli do zadržiavacieho strediska v Brooklyne v New Yorku, kde bude čakať na súd. Obvinili ju v šiestich bodoch z krivej prísahy a kupčenia s neplnoletými dievčatami, ktoré ponúkala Jeffreymu Epsteinovi, zosnulému miliardárovi odsúdenému zo sexuálneho zneužívania.

Polícia sa o ňu zaujímala už dlho. Okrem toho, že pomáhala zneužívať možno až stovky neplnoletých dievčat (niektoré mali len 14 rokov), by mohla vypovedať, kto všetko zo slávnych ľudí sa zúčastňoval Epsteinových sexuálnych orgií.

Jedným z hlavných podozrivých je aj jej dobrý priateľ princ Andrew, ktorého jedna žena obvinila zo sexuálneho zneužitia. On to rezolútne popiera.

Medzi ďalšími prominentnými priateľmi dvojice, ktorí sa toho mohli zúčastniť, sa spomínajú

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Svet

Teraz najčítanejšie