Denník N

Fico sa nechá potvrdiť na minisneme, nechce povedať, či bude mať za sebou Blahu a mladého Kaliňáka

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Snem Smeru bude v sobotu v zasadačke straníckej centrály a bude na ňom len zlomok ľudí, ktorí chodili na predchádzajúce snemy.

Časy, keď sa Robert Fico stal predsedom Smeru s podporou takmer 360 delegátov snemu strany, sa zrejme končia. Bývalý premiér zvolal na sobotu „rekonštrukčný“ snem do zasadačky centrály v bratislavskom Ružinove. Za predsedu bude na ňom kandidovať on sám a tají, kto by sa mal na jeho návrh stať podpredsedom strany.

Smer mával šesť podpredsedov, po odchode partie okolo Petra Pellegriniho má už len dvoch – Roberta Kaliňáka a Juraja Blanára. Exminister vnútra, ktorý odstúpil po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, už kandidovať nebude, a tak vo funkcii zostane len neúspešný kandidát na žilinského župana Blanár.

„Môžem povedať, že ak máme šesť podpredsedov strany, tak z nich bude kandidovať jediný – Juraj Blanár. Všetci zostávajúci budú nové tváre. Rovnako budú noví ľudia aj v predsedníctve,“ hovoril Fico v pondelok. Z taktických dôvodov mená nechcel konkretizovať.

Má ísť o jeho poslednú misiu,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Robert Fico

Smer

Slovensko

Teraz najčítanejšie