Denník N

Gröhling nie je Kollár, ale odstúpiť by mal

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Minister školstva s pochybne získaným titulom nebude mať úctu a dôveru.

Môže to byť už únavné, ďalší pochybný titul v Matovičovej koalícii. Je jasné, že táto vláda má pred sebou vážne úlohy: poraziť mafiu, naštartovať ekonomiku a zvládnuť koronu. Mnohí môžu povedať, že diplomovky sú oproti tomu nič. Nie je to však tak. Ak táto vláda nezvládne podvody zo školy, ako chce zvládnuť tie súčasné a budúce?

Na začiatok vyriešme predsedu parlamentu. Boris Kollár už azda pochopil, že sme si naňho nezasadli a zverejnenie jeho podvodu a krádeže pri diplomovke nebolo nič osobné.

Podvody s titulmi v každej normálnej krajine znamenajú koniec v politike a stratu dôvery verejnosti. Keďže Kollár svoju diplomovku ustál, mohlo by sa zdať, že akademické zlyhania prestávajú byť témou. Pre dobro súčasnej vlády však verme, že ani toto neplatí.

Kde inde by sa to malo ukázať, ak nie v prípade ministra školstva?

Je dobré opakovať, že Branislav Gröhling nie je rovnaký podvodník ako Boris Kollár alebo Andrej Danko. On svoju diplomovku neukradol od iného študenta alebo svojho vlastného školiteľa. A je aj šanca, že ju naozaj sám písal. Ale písal ju tak, ako sa nemá. Pozliepal cudzie texty, časť z toho priznal a časť skryl. Gröhling nie je celkom iste Kollár či Danko. Problém však napriek tomu má.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie