Denník N

Volajú ho tučný Eddie Murphy. Váži 102 kíl a je futbalovou legendou, ktorej napísal aj Klopp

Britský denník Telegraph o ňom raz napísal, že so svojou postavou by sa poľahky uživil ako vyhadzovač prezlečený za futbalistu. Adebayo Akinfenwa je legendou anglického futbalu, o ktorej ste zrejme doteraz nepočuli.

Takmer celú svoju kariéru hrá v nižších anglických súťažiach a známym sa stal vďaka tomu, že vo videohre FIFA ho nájdete ako najsilnejšieho hráča. Akinfenwa postavou pripomína skôr ragbistu, váži 102 kíl a v tlaku na lavičke zdvihne dvojnásobok svojej váhy.

Keď bol mladý, vo futbalových kluboch ho nebrali vážne, posielali ho na tréningy ragby a niekoľko amerických univerzít ho dokonca oslovilo, aby si vyskúšal americký futbal. „Ľudia ma tlačili do iných športov, ale ja som vždy chcel hrať iba futbal,“ opisoval pre Telegraph.

Akinfenwa sa svojho sna nevzdal, na ihrisku síce občas pôsobí neohrabane, ale naučil sa dávať góly a nastrieľal ich už vyše dvesto. Futbalový Shaquille O’Neal teraz vo veku 38 rokov zažil najkrajší príbeh svojej futbalovej kariéry.

Technicky nezamestnaný

S Wycombe Wanderers postúpil do druhej najvyššej anglickej ligy Championship, čo je najväčší úspech klubu v jeho 133-ročnej histórii. Akinfenwa sa na postupe podieľal desiatimi gólmi a stal sa najlepším strelcom tímu.

Akinfenwa pôsobí ako chlapík, ktorého nemôžete nemilovať.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie