Denník N

Víťaz bol len jeden, ale neprehral nikto. McEnroea neznášali, všetko zmenil jeden zápas

McEnroe na kurte kričal: „V tenise je vyše tisíc rozhodcov a práve ja musím dostať takého kreténa.“

Len málo ľudí pozná Johna McEnroea lepšie ako Mary Carillová. Spolu vyrastali a ako amatéri v mladosti vyhrali titul zo zmiešanej štvorhry na Roland Garros.

Carillová pre problémy s kolenami ukončila kariéru už na začiatku roku 1980. Na Wimbledon však vycestovala aspoň ako diváčka.

V rozhovore pre oficiálnu reláciu Wimbledonu si zaspomínala na návrat domov. „Boli sme v tom istom lietadle – ja v ekonomickej triede, John s otcom v biznis triede,“ vysvetľovala.

„Nerozprávala som sa s Johnom od skončenia finále, a tak som sa vybrala za ním. Počas celého turnaja sa správal, úprimne povedané, ako kretén – všetci vrátane médií na neho nadávali. Ale potom prišlo to finále,“ pokračovala.

McEnroe (prezývaný „superfagan“) v kontroverznom semifinále ponižoval súpera Jimmyho Connorsa a štrnásťkrát žiadal o výmenu rozhodcu. Connors na chvíľu odišiel na tribúnu, aby si z McEnroea mohol robiť žarty.

Po zápase, ktorý denník Washington Post označil ako „pouličnú bitku“, „na oslavu McEnroe vztýčil pažu v štýle Rockyho smerom k publiku“.

Pred finále fanúšikovia prvýkrát v histórii pískali. No keď sa zápas skončil, McEnroeovi postojačky tlieskali.

„Odkryla som záclonu, ktorá oddeľovala ekonomickú a biznis triedu. Keď som nazrela dnu, videla som, že John

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

História tenisu

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie