Denník N

Prečo píšeme o podvodoch s diplomovkami

Roky s Ficom a Kočnerom, nedôveryhodná polícia, slepá prokuratúra a skorumpovaní sudcovia, to všetko sú extrémne vážne veci, o ktorých denne píšeme. Neznamená to však, že nemáme písať aj o podvodoch súčasných vládnych politikov.

Pred dvoma rokmi sme napísali o podvode Andreja Danka, ktorý vykradol päť kníh, aby mohol odovzdať rigoróznu prácu. Bol to jasný podvod a zlodejina.

Vtedajšia opozícia nám tlieskala a okamžite žiadala odchod Andreja Danka z postu predsedu parlamentu.

Teraz sú vo vláde oni. Tie isté podvody s diplomami zrazu nie sú dôležité. Premiér Igor Matovič, predseda parlamentu Boris Kollár aj minister školstva Branislav Gröhling hovoria, že urobili chyby, ale musia dokončiť reformy, očistiť Slovensko od mafie a zachrániť ho pred koronou a ekonomickou krízou.

Spolu s nimi sa aj niektorí naši čitatelia a predplatitelia pýtajú, či nemáme nič vážnejšie na práci. Nemáme vraj vládu rušiť pri jej ťažkej misii.

Pokúsim sa vysvetliť, prečo o podvodoch s diplomovkami píšeme, a zodpovedať najčastejšie otázky, ktoré v posledných dňoch dostávame.

Úlohou naozaj nezávislých médií nie je slúžiť tým dobrým a robiť zle tým zlým. Odhliadnime od toho, že väčšinou je ťažké určiť, ktorí sú akože tí dobrí a ktorí tí zlí. Nezávislé médiá majú politikov kontrolovať.

O Andrejovi Dankovi sme nepísali preto, že je z SNS, ale preto, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Andrej Danko

Boris Kollár

Igor Matovič

Komentáre

Teraz najčítanejšie