Denník N

U. S. Steel už nepošle peniaze, Košice preto menia dresy. Zachrániť ich mala zbierka

Foto - hckosice.sk
Foto – hckosice.sk

V prvý júlový deň vedenie HC Košice verejne priznalo obrovské finančné problémy, ktoré mohli vyústiť až do neprihlásenia sa klubu do Tipsport Ligy. Napokon sa však zdá, že Košice budú súčasťou slovenskej elity aj naďalej. Otázne je, v akej podobe.

Nepriaznivý finančný stav bol známy už od apríla. V prvom rade sa za problémami skrýva strata dlhoročného generálneho partnera U. S. Steel Košice, ktorý sa vyrovnáva s najväčšou krízou v oceliarenskom priemysle za posledné desaťročia.

Spoločnosti ide v prvom rade o udržanie bezpečného chodu najväčšieho zamestnávateľa na východe krajiny. Bez čiastočného prepúšťania zamestnancov to zrejme nepôjde. Či bude budúcnosť fabriky priaznivá alebo nie, ukážu ďalšie mesiace.

Klub podľa informácií zverejnených na oficiálnom webe pracoval v posledných dvoch rokoch na znižovaní závislosti od financií z U. S. Steelu. Pôvodné plány hovorili o príspevku zo strany spoločnosti na sezónu 2020/2021 vo výške 750-tisíc eur. Nakoniec z toho nebude ani cent a klubu táto suma, pochopiteľne, chýba.

Momentálne je podpora klubu zo strany americkej spoločnosti utópiou, v budúcnosti sa však spojenie oboch strán môže opäť obnoviť. Aktuálny koniec podpory klubu sa prejaví aj vizuálne. HC Košice sa po vyše dvadsiatich rokoch v bielo-modrých farbách vráti k 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie