Denník N

Najvyšší súd o Búrke a sudcovi Molnárovi: Takíto vybavovači v talároch musia skončiť

Sudca Richard Molnár. Foto N – Tomáš Benedikovič
Sudca Richard Molnár. Foto N – Tomáš Benedikovič

Z rozhodnutia Najvyššieho súdu o tom, že bývalý sudca Molnár ešte musí zostať vo väzbe, vyplýva, že polícia už má dôkazy aj proti Zoroslavovi Kollárovi.

„Trestná činnosť, ktorá je obvinenému kladená za vinu, je závažná. Nejde tu o korumpovanie bežného úradníka na periférii, ale o systémovú korupciu, ktorú mal na jednom z najdôležitejších súdov na Slovensku sprostredkovať práve obvinený.“

Najvyšší súd sprístupnil Denníku N rozhodnutie senátu (predsedal mu sudca Juraj Kliment a jeho ďalšími členmi boli Peter Štift a Peter Hatala), ktorým minulý týždeň zrušil rozhodnutie sudcu Špecializovaného trestného súdu Petra Pulmana, ktorý chcel prepustiť na slobodu obvineného sudcu Richarda Molnára, ktorého polícia zadržala počas akcie nazvanej Búrka.

Sudca Pulman prijal kauciu Molnárovej manželky vo výške 60-tisíc eur, zakázal mu cestovať do zahraničia, dal mu monitorovací náramok a prijal aj záruku Molnárovho kamaráta – sudcu Krajského súdu v Bratislave Petra Šamka. Najvyšší súd si však myslí, že Molnár ešte musí zostať vo väzbe.

„Ak sa na ‚organizovanie‘ takejto korupcie nechá ‚zneužiť‘ sudca krajského súdu, ktorý by mal byť synonymom spravodlivosti, čestnosti a zákonnosti a ktorý sám posielal iné osoby do väzenia, potom nemožno argumentovať

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie