Denník N

Daniela Hantuchová o sláve a úspechu: Asi to prišlo príliš skoro

Daniela Hantuchová. Foto - archív D. H.
Daniela Hantuchová. Foto – archív D. H.

Daniela Hantuchová patrí medzi najúspešnejšie tenistky našej histórie. V roku 2008 bola blízko k výhre na Australian Open. „Úprimne? Videla som to na svoj titul,“ vraví pre Denník N.

V rozhovore hovorí aj:

  • čo si kúpila za šek z Indian Wells;
  • prečo sa nedarí hráčkam v tínedžerskom veku;
  • či môže mať mladá hviezda priateľov;
  • aký bude tenis po korone.

Vo svojom podcaste The Real DNA sa všetkých hostí pýtate, ktoré vlastnosti si na sebe a ostatných najviac cenia. Skúsme to teda otočiť – ktoré vlastnosti si najviac vážite vy? 

Tak takáto otázka sa mi páči. (smiech a odmlčí sa) Poctivosť, pracovitosť, úprimnosť, prirodzenosť a vďačnosť. A najdôležitejšia je pokora. 

Súvisia tieto vlastnosti s tým, že ste športovali? 

Šport podporuje pracovitosť, no pri ostatných vlastnostiach si nie som istá – skôr by som povedala, že ich ohrozuje. Aj preto som nesmierne šťastná, že som si svoje DNA udržala, čo v športovom svete vôbec nie je jednoduché.

Ani sa vám nečudujem. Keď ste mali osemnásť rokov, vyhrali ste prestížny turnaj v Indian Wells. Naživo vás sledovalo 16-tisíc ľudí a dostali ste šek na 332-tisíc dolárov, ale stále ste boli tínedžerkou. 

Podobné veci si z toho Indian Wells ani nepamätám. Keď som si neskôr pozerala záznamy zo svojich zápasov, pýtala som sa: „Čože, tam bolo fakt toľko ľudí?“ Žila som v úplne inom svete, riešila som inakšie veci.

Aké?

Napríklad to, aký

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

História tenisu

Rozhovory

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie