Denník N

Matovičovo plagiátorstvo je ten najmenší problém

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Ak chceme pokračovať v budovaní slušnejšieho a spravodlivejšieho Slovenska, treba, aby boli Matovičovi voliči rovnako citliví na klamstvá a podvody, ako boli počas éry Roberta Fica.

A čo to furt riešite? Nemá Slovensko dôležitejšie problémy? No tak odpísal dve knihy, a čo? Takéto a podobné otázky dostávajú pod svojimi článkami nielen novinári, ktorí ich o diplomovke pána premiéra píšu, ale aj my, čo ich zdieľame.

A priznám sa, že väčšine tých námietok (nielen) voličov strany OĽaNO rozumiem. Dokonca som ochotný pripustiť, že tá Matovičova práca – aj keď si s ňou teda veľa práce nedal – ma z toho všetkého naozaj trápi najmenej. Koniec-koncov, strápnil sa ňou on, jeho vykresľuje ako neschopného študenta a maximálne tak naznačuje iba to, že vysokoškolské štúdium bolo nad jeho sily. Áno, stačilo štúdium zanechať, tak ako som to napríklad urobil ja, ale on sa z nejakého dôvodu rozhodol, že ho ukončí tak, aby sa raz o tom písalo v celej krajine. Nech sa páči, ako vravíme u nás na východe: i tak še da!

Priznám sa, že ma dokonca až tak netrápia ani reakcie pána premiéra na to, že kedysi dávno vydával cudzie myšlienky za svoje.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie