Denník N

Slamkami pili z jedného džbána. Po večierku v Prahe hlásia 65 nakazených koronavírusom

Koncom júna v Prahe na počesť porazenia pandémie usporiadali večer na Karlovom moste. Koronavírus však v Česku zatiaľ neporazili. Foto - TASR/AP
Koncom júna v Prahe na počesť porazenia pandémie usporiadali večer na Karlovom moste. Koronavírus však v Česku zatiaľ neporazili. Foto – TASR/AP

Nakazili sa futbalisti aj florbalisti, večierok sa konal v klube Techtle Mechtle.

Okrem baní je to jedna z najväčších hromadných nákaz v Česku od začiatku pandémie.

Pražská hlavná hygienička Zdeňka Jágrová pre Českú televíziu povedala, že v Prahe evidujú 65 prípadov infekcie koronavírusom, ktorá súvisí s jedným večierkom v istom pražskom klube. Celkový počet nakazených môže narásť, ďalších 120 ľudí je v karanténe a čaká na testy.

Súkromná párty sa odohrala ešte 11. júla a zúčastnilo sa jej 17 ľudí, z ktorých u pätnástich neskôr potvrdili koronavírus. Išlo o oslavu narodenín a podľa informácií TN.nova.cz sa uskutočnila v pražskom klube Techtle Mechtle na Vinohradskej ulici.

Nákazu údajne do klubu priniesla jedna mladá žena, u ktorej sa príznaky objavili na druhý deň. Podľa portálu televízie Nova je jedným z dôvodov hromadnej infekcie to, že účastníci pili nápoje slamkami z jednej nádoby.

„Tejto akcie sa zúčastnili osoby, ktoré mali vzájomné kontakty. Boli to rôzni športovci z rôznych športových klubov,“ povedala Jágrová pre ČT.

Medzi účastníkmi boli futbalisti z rezervných tímov pražskej

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Svet

    Teraz najčítanejšie