Denník N

Kyselica odišiel z polície do vojenskej tajnej služby. Bol tam, aj keď išiel Balciar po Naďovi

Foto N – Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Štátny tajomník ministerstva vnútra a bývalý šéf tímu Gorila Lukáš Kyselica kandidoval do parlamentu ako tajný príslušník Vojenského spravodajstva. Nevedeli to ani v OĽaNO.

Štátneho tajomníka ministerstva vnútra Lukáša Kyselicu zvolili za poslanca ako tajného príslušníka Vojenského spravodajstva, tajnej služby ministerstva obrany.

Denník N zistil, že Kyselica bol príslušníkom vojenskej tajnej služby od 1. októbra 2019, keď oficiálne odišiel z polície, až do 19. marca 2020, keď si na druhý deň prevzal dekrét novozvoleného poslanca Národnej rady.

Kyselica vo Vojenskom spravodajstve spadal pod svojho vtedajšieho šéfa Jána Balciara, ktorý má podozrivé majetkové pomery. Nový minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) Balciara po nástupe odvolal z funkcie.

Video: Takto Kyselica rečnil na pódiu počas kampane ako vojenský tajný
Autorka: Martina Koník

Kyselica bol vojenským tajným počas celej volebnej kampane a nevedeli o tom ani v OĽaNO.

„Ktokoľvek z občanov Slovenskej republiky by pri potvrdení takejto skutočnosti porušil zákon o utajovaných skutočnostiach. V prípade, ak by som vám povedal nie, tak mi zrejme zase nebudete veriť vy. S otázkami takéhoto typu sa s dôverou obráťte na ministerstvo obrany,“ napísal Denníku N Kyselica.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie