Denník N

Ďalšia u Krajniaka, čo straší rodom

Nová nominácia sa už nedá vnímať ako snaha o vyvažovanie, ale o ideologicky jednotné ministerstvo.

Odbor rovnosti žien a mužov na ministerstve práce, sociálnych vecí a rodiny povedie od augusta právnička Zuzana Brixová, ktorej predchádzajúcim zamestnávateľom bola Konferencia biskupov Slovenska. Nahradí tak dlhoročnú riaditeľku Oľgu Pietruchovú, ktorá odišla sama, lebo tušila, že pre súčasné vedenie nebude prijateľná. Napokon, nepriamo to naznačil aj poslanec Sme rodina a stranícky kolega šéfa rezortu Milana Krajniaka Peter Pčolinský, ktorý na Facebooku napísal, že ju aj tak chceli vyhodiť.

Hoci Brixová Denníku N povedala, že na odpoveď na otázku, ako si predstavuje budúcnosť tohto odboru, potrebuje viac času, mnohé sa dá vyčítať z jej publicistickej činnosti v konzervatívnom denníku Postoj, kde písala o nebezpečnom používaní slova rod a dokonca na to použila biblické prirovnanie o „vlku v ovčom rúchu“. Signifikantné je aj to, že pracovala pre KBS, ktorá má dlhodobo problém s pojmom rod, Istanbulským dohovorom a ďalšími „hrozbami liberalizmu, feminizmu a genderizmu“ a tieto názory šíri aj medzi katolíckymi veriacimi.

Nominácia Brixovej, ktorá prišla krátko po tom, čo do Inštitútu pre výskum práce a rodiny nastúpil konzervatívny publicista Roman Joch s viac ako povážlivými názormi na rodovú problematiku, sa už len ťažko dá považovať za

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie