Denník N

Prebil sa zo šiestej anglickej ligy. Slovenský brankár ťahá tradičný klub do Premier League

Marek Rodák. Foto – TASR/AP; Rui Vieira
Marek Rodák. Foto – TASR/AP; Rui Vieira

Londýnsky denník Evening Standard tvrdí, že pri snahe stať sa prvým brankárom Fulhamu si zvolil nezvyčajnú cestu.

Slovenský futbalový brankár Marek Rodák ešte pred piatimi rokmi chytal v 6. anglickej lige za poloprofesionálny tím FC Farnborough.

Rodák je však v súčasnosti blízko k postupu medzi anglickú elitu. Jeho Fulham postúpil cez Cardiff do finále play-off o postup do Premier League. V londýnskom Wembley si v utorok 4. augusta zahrá proti Brentfordu.

23-ročný brankár je v prebiehajúcej sezóne v tradičnom klube jasnou jednotkou. V štrnástich zápasoch nedostal gól a portál WhoScored.com ho zaradil do najlepšej zostavy druhej najvyššej ligy Championship.

Fulham ho za výkony odmenil novou zmluvou a Rodák v klube zostane až do roku 2024. Ako je možné, že slovenský brankár hral pred pár rokmi poloprofesionálny futbal a teraz je blízko k Premier League?

Hrali o živobytie

Rodák chytá vo Fulhame od svojich šestnástich, no v osemnástich sa vydal na sériu hosťovaní v nižších ligách. Prvou zastávkou bola spomenutá 6. liga.

Jeho otec Marek Rodák starší hovorí, že mladý brankár sa nikdy nechcel zbaliť a odísť z Anglicka. Naznačuje, že ide o úspešné splnenie ich spoločného plánu.

„Bol som proti tomu, aby

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie