Denník N

Moderuješ míting Smeru, cenzuruješ vyjadrenia občanov. Problém? Pre OĽaNO nie, môžeš byť aj prednostom 

Peter Paulík v predvolebnej kampani na jeseň 2018 moderoval míting kandidáta Smeru Richarda Takáča v Prievidzi. Foto – Facebook Richarda Takáča
Peter Paulík v predvolebnej kampani na jeseň 2018 moderoval míting kandidáta Smeru Richarda Takáča v Prievidzi. Foto – Facebook Richarda Takáča

Vylustrujte nám prednostov, vyzývalo OĽaNO. Je to kompromateriál, zareagovalo na konkrétne pripomienky, ktoré dostalo od primátora Novák na jeho bývalého podriadeného. Z Petra Paulíka je už prednosta Okresného úradu v Partizánskom. 

Keď si primátor Novák Dušan Šimka prečítal výzvu Obyčajných ľudí verejnosti, aby na internetovej stránke nahlasovali morálne výhrady k zverejneným kandidátom na prednostov okresných úradov, rozhodol sa do tejto akcie zapojiť.

Nemohol si nevšimnúť, že prednostom v neďalekom Partizánskom sa má stať donedávna jeho podriadený, s ktorým sa nerozišiel v najlepšom. Reč je o Petrovi Paulíkovi, bývalom kultúrnom pracovníkovi v Novákoch, ktorý je aj rozhlasovým a televíznym moderátorom ľudovej zábavy.

Nahlásil a nepresvedčil

Dušan Šimka podľa Matovičových inštrukcií spísal pod svojím menom a s uvedením funkcie svoje skúsenosti na web Prednostovia.sk. Čo konkrétne? To, že Paulík odišiel z nováckeho mestského úradu síce dohodou, ale pre závažné porušenie pracovnej disciplíny v súvislosti s alkoholom.

Ďalej to, že sa podieľal na cenzúre kritických vystúpení občanov na adresu vedenia mesta, a informoval aj o tom, že moderoval míting terajšiemu podpredsedovi Smeru Richardovi Takáčovi, keď neúspešne kandidoval za primátora Prievidze.

Informácie v OĽaNO preverili a vyhodnotili ich ako

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

OĽaNO

Slovensko

Teraz najčítanejšie