Denník N

Boli stále s nami, hoci aj bývali ďaleko. Ako sa žije s niekým, kto je príliš naviazaný na svoju rodinu

Ilustračné foto - Flickr.com/Quinn Dombrowski
Ilustračné foto – Flickr.com/Quinn Dombrowski

Príbuzní vášho partnera môžu na váš vzťah vplývať viac, ako by ste si mysleli. Niekedy je to také neúnosné, že je najlepšie vycúvať.

Silvia sa ešte ani nestačila poriadne usadiť do auta po tom, čo prvýkrát odprevadila syna do škôlky, keď jej manžel strkal do ruky mobil. Presne vedela, kto je na druhej strane. „Boli to moji svokrovci. Ani ma nenechali odzdraviť a už spustili tirádu o tom, že malý isto plakal, lebo som ho rozmaznala, nie je samostatný a ktovie, ako to zvládne, a nech sa pripravím na to, že bude stále chorý. Hoci som v tom čase už bola na tieto ich kázne zvyknutá a v princípe som ich ignorovala, poriadne mi to zdvihlo adrenalín,“ opisuje svoje vtedajšie rozpoloženie.

Silvia bola v tom čase vydatá asi osem rokov, manželovu rodinu – rodičov a dve sestry – poznala o dva roky dlhšie. To, že im hovorili do života, a to naozaj do najintímnejších a najsúkromnejších detailov, ju nehnevalo tak, ako to, že jej manžel tomu absolútne nedokázal čeliť a rád sa so všetkými detailmi podelil, lebo sa mu to zdalo normálne. Od rodičov a aj od sestier nekriticky preberal rady, ktoré možno boli dobre mienené, ale v ich situácii nepoužiteľné.

Na čej si strane?

Keď mu to Silvia vyčítala, nahneval sa, keď sa preto dostala do sporu s jeho rodičmi,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Vzťahy

Rodina a vzťahy

Teraz najčítanejšie