Denník N

Na úrovni Kotlebu a Mazureka: Fico sa počas pandémie prejavuje ako konšpirátor a antirúškar

Foto N – Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Predseda Smeru opäť povedal, že za pandémiami stoja farmaceutické firmy. Epidemiológovia hovoria, že je to nezmysel, a upozorňujú, že vývoj vakcín je stratový.

Predseda Smeru Robert Fico sa tento týždeň opäť predviedol ako konšpirátor. V ankete portálu Tvnoviny.sk, ktorý sa politikov pýtal, či by sa nechali očkovať proti novému koronavírusu, ktorý spôsobuje chorobu COVID-19, naznačil, že by to neurobil.

„Predseda strany Smer – sociálna demokracia Robert Fico vôbec nemá chuť dať sa zaočkovať a ‚pchať‘ do seba chémiu, na ktorej zarábajú len a len farmaceutické spoločnosti, keďže za takmer každou pandémiou treba hľadať práve farmaceutické spoločnosti,“ znela odpoveď v ankete.

Nie je to prvý raz, čo expremiér v dobe pandémie tvrdí niečo podobné. Už na tlačovke 27. marca, teda počas núdzového stavu a čiastočnej karantény, tvrdil, že za epidémiami stoja „ekonomické záujmy“.

„Viete dobre aj to, že keď, myslím, bola prasacia chrípka, tak sa nakúpilo obrovské množstvo vakcín. Všetky tieto vakcíny vyexspirovali v skladoch. To len tiež naznačuje, že za mnohými podobnými epidémiami a pandémiami môžu byť aj výrazné ekonomické záujmy,“ povedal predseda Smeru v marci.

Fico

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Robert Fico

    Smer

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie