Denník N

Do Tatrana investovali miliardu korún. Majiteľovi došla trpezlivosť a Prešov zrejme príde o hádzanú

Tatran Prešov. Foto - TASR
Tatran Prešov. Foto – TASR

„Napriek obrovskému záujmu slovenských médií o rozhovor som sa rozhodol viac nereagovať. (…) Avšak po následnej reakcii mesta Prešov plnej klamstiev a výmyslov som to zmenil,“ uviedol majiteľ Tatrana.

Najstarší futbalový klub na Slovensku Tatran Prešov pôsobí v tretej oblastnej lige a v prípade postupu do druhej ligy by musel hrávať v inom meste, pretože jeho štadión nespĺňa potrebné kritériá SFZ.

Aj prešovskí hokejisti od minulého roka pôsobia iba v tretej najvyššej súťaži. Svoje domáce zápasy hrali vo Zvolene, keďže ich štadión je v dlhodobej rekonštrukcii.

„Prešov nemá poriadny hokej, nemá futbal a nebude mať ani najúspešnejší kolektívny šport – hádzanú,“ povedal v rozhovore pre Korzár majiteľ Tatrana Prešov Miloslav Chmeliar.

Chmeliar sa sťažuje na nedostatok podpory zo strany mesta. V rozhovore uviedol, že chce klub preregistrovať do vedľajšej dediny Ľubotice s 3 600 obyvateľmi.

Vypočítal, že jeho spoločnosť investovala do hádzanej „v bývalých korunách už viac ako miliardu“.

Mesto Prešov výčitky odmieta, no podľa Chmeliara je vyjadrenie magistrátu „plné klamstiev a výmyslov“.

Hráči sa k citlivej téme vyjadrovať nechcú. „Nemám k tomu čo povedať. Sú to politické veci, a tie ma nezaujímajú,“ povedal pre Denník N brankár Igor Čupryna.

O čom je spor medzi Chmeliarom a mestom

Majiteľ chce klub preregistrovať do svojho rodinného sídla v Ľuboticiach – vedľajšej obci.

„Ak môže Hoffenheim, dedinka s 3 500 obyvateľmi v Nemecku, hrať 1. Bundesligu vo futbale, tak podobne veľké Ľubotice môžu pokojne účinkovať pod hlavičkou Tatrana v hádzanárskej Európe. Jednu z najbohatších obcí na Slovensku urobím ešte úspešnejšou a slávnejšou,“ povedal.

Povedal, že „v zahraničí vnímajú Prešov akurát tak cez hádzanú, prípadne niektorí ako mesto na východe Slovenska kdesi pri ukrajinských hraniciach.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie