Denník N

Antisemita, ktorý uráža trénerov? Anelka na Netflixe tvrdí, že je to len nedorozumenie

Nicolas Anelka v Chelsea. Foto – TASR/AP
Nicolas Anelka v Chelsea. Foto – TASR/AP

Nepremenená penalta vo finále Ligy majstrov ma zabila, hovorí Nicolas Anelka.

Francúzsky futbal zažil na majstrovstvách sveta 2010 v Južnej Afrike jednu zo svojich najväčších hánb. Francúzi na turnaj postúpili po neslávnej ruke Thierryho Henryho a v príprave prehrali aj s Čínou.

Že to speje ku katastrofe, bolo jasné po tom, čo Francúzi na MS prehrali 0:2 s Mexikom a v denníku L’Équipe vyšli informácie o konflikte medzi trénerom Raymondom Domenechom a útočníkom Nicolasom Anelkom.

„Po*eb sa, ty špinavý skur*ysyn,“ povedal Anelka trénerovi podľa L’Équipe. Že to nebola pravda, priznal po rokoch aj Domenech, ale vtedy v Južnej Afrike z toho bol škandál a Anelku skritizoval aj francúzsky prezident Nicolas Sarkozy.

Verejnosť sa len utvrdila v tom, čo si už o Anelkovi myslela – že je rozmaznaný a večne nespokojný hráč, ktorého ego výrazne prevyšuje jeho schopnosti. Futbalista, ktorého (takmer) nikto nemá rád.

V novom dokumente Netflixu Anelka: Misunderstood sa popri samotnom Anelkovi zišli hviezdy svetového futbalu ako spomenutý Henry, Didier Drogba či Arsène Wenger, aby poskytli svoj pohľad na kontroverzného futbalistu.

„Ľudia jednoducho nevedia, aký je,“ vraví o ňom Drogba.

Real? Nočná mora 

Na Anelku sa všeobecne spomína ako na futbalistu, z ktorého sa nestalo to, čo sa z neho stať malo. V máloktorom klube vydržal dlhšie než dva roky a jeho kariéru sprevádzala jedna aféra za druhou.

Ak začneme od jej konca, tak v roku 2013 hral za priemerný anglický tím West Bromwich Albion a svoj prvý gól oslavoval gestom „quenelle“, ktoré vymyslel antisem

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie