Denník N

Týždeň v NHL: Zbalil sa a odišiel za rodinou. Brankár Rask prenechal zodpovednosť Halákovi

Tuuka Rask. Foto - tasr/ap
Tuuka Rask. Foto – tasr/ap

Dobrý deň,

Columbus Blue Jackets postúpil z predkola cez Toronto a ako posledný tím doplnil účastníkov prvého kola play-off, ktoré sa už štandardne hrá v sériách na štyri víťazné zápasy.

V dnešnom súhrne rozoberáme nečakaný odchod brankára Bostonu Tuukku Raska z play-off, úspešnú prácu trénera Johna Tortorellu s mladými hráčmi Columbusu a výbornú formu Vegas Golden Knights.


1. Rask sa zbalil a odišiel

Brankár Bostonu Bruins Tuukka Rask sa niekoľko hodín pred tretím zápasom série proti Caroline zbalil a opustil tím. Odišiel z Toronta a v oficiálnom stanovisku uviedol, že chce byť v týchto chvíľach s rodinou.

Niečo podobné už Rask urobil v novembri 2018, keď si z rodinných dôvodov vyžiadal niekoľko dní voľna. Jeho súčasný krok bol síce nečakaný, ale jeho nespokojnosť s pobytom v Toronte bola očividná už po druhom zápase.

Rask sa po prehre 2:3 sťažoval na chýbajúcu atmosféru a augustové play-off prirovnal k „exhibičným zápasom“.

Jeho rodina je v poriadku. Generálny manažér Bruins Don Sweeney v reakcii vyjadril Raskovi podporu a povedal, že klub plne podporuje jeho rozhodnutie. Sweeney tiež uistil, že brankárova rodina je v poriadku.

Fín má s manželkou tri dcéry a posledná z nich sa narodila v apríli. „Sme radi, že jeho rodina je zdravá a že budú mať svojho otca dlhší čas pri sebe. Presne to Tuukka v tejto chvíli potrebuje,“ uviedol Sweeney podľa NHL.com.

Rask však za svoj odchod schytal aj kritiku. Kevin Paul Dupont z denníka Boston Globe Raskovi vyčíta

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Týždeň v NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie