Denník N

Volajú ich predavači plechoviek. Projekt Red Bullu môže byť prekvapením Ligy majstrov

Hráči Lipska v Lige majstrov. Foto - TASR/AP
Hráči Lipska v Lige majstrov. Foto – TASR/AP

Liga majstrov sa pre pandémiu koronavírusu prvý raz v histórii dohráva vo formáte miniturnaja v Lisabone. Namiesto tradičných dvojzápasov sa kluby stretnú iba v jednom dueli. Spomedzi ôsmich štvrťfinalistov len dvaja v minulosti súťaž vyhrali – Bayern Mníchov a Barcelona. Ostatní majú teraz historickú šancu.

Uvedomuje si to aj španielsky záložník Lipska Dani Olmo. „Je to iná Liga majstrov a dúfame, že sa takto už nezopakuje. Tímom chýbajú iba tri zápasy, aby sa stali šampiónmi. Nikto nemá nič isté. V tomto formáte môžu nastať krásne prekvapenia,“ povedal v rozhovore pre španielsky denník AS.

RB Lipsko dúfa, že prekvapí a postúpi vo štvrtkovom štvrťfinále proti skúsenejšiemu Atléticu Madrid. V osemfinále vyradilo Tottenham Hotspur po víťazstvách 1:0 a 3:0 a na začiatku jari malo výbornú formu.

Po prerušení bundesligy sa však trápilo a vypadlo z boja o majstrovský titul. Pred mesiacom prišlo aj o najlepšieho hráča Tima Wernera, ktorého kúpila londýnska Chelsea.

Werner v tejto sezóne strelil 34 gólov a prihral na ďalších trinásť, teraz ho však zrejme bude musieť zastúpiť Čech Patrik Schick.

„Schick s Wernerom doteraz dali dve tretiny všetkých našich gólov,“ konštatoval pre The Athletic tréner Lipska Julian Nagelsmann.

Lipsko po sezóne príde aj o Schicka, ktorý je v Nemecku na hosťovaní z AS Rím. Hoci má naňho opciu (29 miliónov eur), nemôže si ju v súčasnej situácii dovoliť a s talianskym klubom sa nedohodlo na jej znížení.

Obchádzali pravidlá

Na jeseň sa zdalo, že Lipsko môže prerušiť bundesligovú hegemóniu Bayernu Mníchov. Vo februári na Bayern strácalo iba jeden bod, ale po obnovení ligy po prestávke vyhralo iba štyri z deviatich zápasov a spadlo na tretie miesto za Borussiu Dortmund.

Aj keď Lipsko má teraz v Lige majstrov postavenie outsidera, málokto s ním sympatizuje.

Klub patrí k najnenávidenejším na svete – a hlavne v Nemecku. Do bundesligy sa totiž

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Liga majstrov

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie