Denník N

Nový Mičovského štátny tajomník zarábal aj na poradenstve pri čerpaní agropodpôr, no podľa ministra sa všetko preverilo

Slovenský minister pôdohospodárstva Ján Mičovský. Foto - TASR
Slovenský minister pôdohospodárstva Ján Mičovský. Foto – TASR

Ministerstvo pôdohospodárstva, ktoré vedie Ján Mičovský, má nového štátneho tajomníka. Tento post obsadil Andrej Gajdoš potom, čo bývalý bankár Samuel Vlčan vo funkcii vydržal iba tri mesiace. Zároveň sa objavili informácie, že Mičovský sa po 14 rokoch chystá odvolať z čela Štátnej veterinárnej a potravinovej správy uznávaného odborníka Jozefa Bíreša.

Denník E hovoril s Jánom Mičovským o personálnych rošádach na jeho ministerstve, ktoré sa niekedy zdajú až moc rýchle. No reagoval aj na to, že jeho nový štátny tajomník nemá iba bohaté skúsenosti z práce pre štátny sektor pôdohospodárstva, ale sa donedávna živil aj poradenstvom pri načerpávaní agrárnych podpôr, ktoré má pre mnohé korupčné kauzy dosť  pošramotenú povesť.

Tento týždeň vláda na váš návrh vymenovala nového štátneho tajomníka Andreja Gajdoša. Má vyše desaťročné skúsenosti z práce pre ministerstvo pôdohospodárstva aj Pôdohospodársku platobnú agentúru, no ako sa dostal medzi vašich favoritov? Poznali ste ho osobne, či vám ho odporúčal niekto z vášho materského hnutia OĽaNO, ako to bolo v prípade jeho predchodcu Vlčana?

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Agro

Ján Mičovský

Ekonomika, Slovensko

Teraz najčítanejšie