Denník N

Moderátor Sabo z Expresu: Pellegrini sa mi ozval na Instagrame, nie som veľkým fanúšikom súčasnej vlády

Foto N – Pavel Bielik
Foto N – Pavel Bielik

Téma interrupcií je tu nepretržite už 30 rokov, ako keď si pes naháňa vlastný chvost. Nie sme férová spoločnosť a nesprávame sa korektne ani k ženám, hovorí rozhlasový moderátor Michal Sabo.

V rozhovore hovorí:

  • že keby bol dnes naďalej „kapitálnym zmätkom”, tak asi teraz spolu nediskutujeme;
  • ako u terapeutky nechával stovky eur mesačne;
  • prečo ho sklamala neschopnosť Matoviča byť tímovým hráčom;
  • že neodmieta ani politickú dráhu.

Pred troma dňami ste na Instagrame pripomenuli Petrovi Pellegrinimu, že stále nereagoval na vaše video Slovensko má nového štátneho nepriateľa”. O Slovákoch v zahraničí pred voľbami povedal, že si chodia domov len opraviť zuby. Myslíte, že sa vám ešte ozve?

Už sa ozval. Na Instagrame.

A aká bola jeho reakcia?

Taká, akú som očakával. Diplomatická. Nemal som vysoké očakávania, že zrazu navrhne stretnutie, na ktorom si vysvetlíme nedopovedané veci. Svet na tom nestojí, ale príde mi korektné, aby dodržal to, čo povedal – že sa mi ako chlap pozrie do očí, svoje vyjadrenia mi vysvetlí a ospravedlní sa za ne. Z mojej strany je všetko stále otvorené, možno spolu nahráme podcast, je to len na ňom.

Prekvapilo vás, že odišiel zo Smeru a založil si novú stranu?

Nie, bolo to celkom očakávateľné. Vnímam ho viac ako stredového a liberálnejšieho politika, na jeho ďalšiu cestu som, popravde, veľmi zvedavý. Nie som si však istý, či s tým nánosom, ktorý na sebe má, dokáže sám seba rehabilitovať a osloviť napríklad bratislavského voliča.

Od videa prešlo pol roka, zmenil sa aj premiér. Teraz ste už spokojnejší?

Nie som veľký fanúšik súčasnej vlády. Uznávam, že od vlád Smeru je to istá forma zlepšenia, ale považujem to skôr za akýsi prechodný krok a verím, že v budúcnosti budem mať aj ja v Národnej rade niekoho, kto bude zastupovať moje záujmy a hodnoty. Zatiaľ to tak nie je.

Sociológ Michal Vašečka vo vašom podcaste povedal, že najslabším článkom vlády je samotný Igor Matovič. Vnímate to rovnako?

Vidím ich tam viac, ale áno, premiér je najviditeľnejším z nich.

Hovoríte, že nie ste fanúšikom súčasnej vlády. Čo vás teda sklamalo?

Najviac

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie