Denník N

Týždeň v NHL: Vysali z nich život. Islanders vyradili Washington a zbytočného Kovaľčuka

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

v uplynulom týždni sme spoznali postupujúcich do druhého kola play-off. Ďalej sa dostali Philadelphia, Tampa Bay, New York Islanders, Boston, Vegas, Colorado, Dallas a Vancouver.

V dnešnom súhrne sa dozviete, prečo je New York Islanders výnimočný tím, ako v prvom kole chytal Jaroslav Halák a prečo je Colorado favoritom na Stanleyho pohár.


1. Nikto nehrá ako Islanders

Tréner Barry Trotz pred dvomi rokmi priviedol Washington Capitals k zisku prvého Stanleyho pohára v histórii, ale namiesto pokračovania úspešnej spolupráce rezignoval už jedenásť dní po poslednom finálovom zápase.

Trotz chcel po víťazstve v novej zmluve lepšie podmienky, s čím vedenie nesúhlasilo a rozhodlo sa staviť na Trotzovho asistenta Todda Reirdena. Predpokladom bolo, že Reirden bude stavať na Trotzovom úspechu, ibaže to sa nedialo.

Capitals druhý rok po sebe vypadli v prvom kole play-off a táto prehra je pre nich obzvlášť trpká. Vypadli totiž s New Yorkom Islanders, ktorý teraz trénuje Barry Trotz. Islanders sériu vyhrali 4:1 a boli lepší úplne vo všetkom.

Séria bola skvelým príkladom, ako môže organizovaný tím bez veľkých hviezd zdolať oveľa talentovanejšieho súpera.

Vysali z nich život. Islanders hrajú hokej, ktorý je v NHL už Trotzovou obchodnou značkou.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Týždeň v NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie