Denník N

Hrubý chce hokejový Slovan bez spôsobov Širokého, jeho manažérov si nechal

Rudolf Hrubý. Foto N - Tomáš Benedikovič
Rudolf Hrubý. Foto N – Tomáš Benedikovič

Nový majiteľ sa chce po čase obzrieť po účasti v zahraničnej súťaži, na Slovensku chce byť bezkonkurenčný a od mládežníckych trénerov čaká, že do troch sezón vychovajú hráčov pre prvý tím.

Od minulého piatka je Rudolf Hrubý novým majiteľom hokejového Slovana Bratislava, ktorý kúpil od Juraja Širokého. Hrubý je zakladateľom spoločnosti ESET a jedným z akcionárov Denníka N.

Klub kúpil aj s dlhmi, na prvej tlačovej konferencii však nechcel hovoriť o tom, aká bola kúpna cena Slovana.

Rozpočet na sezónu 2020/21 by mal byť do štyroch miliónov eur, pričom nezahŕňa len ligový tím, ale aj občianske združenie, ktoré zastrešuje mládež, a eseročku, pod ktorú patrí marketing.

„Chcem, aby Slovan získal naspäť povesť spoľahlivého partnera a výborného klubu, do ktorého budú hráči radi prichádzať. Chceme, aby nebol klubom, ktorý neplatí hráčom a kam sa neoplatí ísť. Toto sa musí otočiť. Oddnes budú všetky záväzky plnené v termínoch, na ktorých sa s partnermi dohodneme,“ povedal Hrubý.

Nový Slovan ešte nestihol uhradiť dlžoby toho starého – mestu Bratislava dlhuje za prenájom štadióna viac ako 600-tisíc eur a ďalšie tisíce eur hráčom.

„Bolo treba dotiahnuť vzťahy s bankou, aby sme mali kontrolu nad účtami, čo sa nám podarilo v stredu. Od piatka začíname uhrádzať záväzky voči hráčom a partnerom,“ povedal Hrubý a sľúbil, že klub nebude vyrábať dlhy ako doteraz.

V čase tlačovej konferencie už bol na oficiálnom webe Slovana článok, ktorý vymenoval úspechy klubu za posledných 25 rokov pod vedením Juraja Širokého – podnikateľa, ktorý vyrástol v 90. rokoch po kupónovej privatizácii s Harvardskými fondmi. V nasledujúcom desaťročí sa jeho firmám darilo najmä za vlád Smeru. V posledných rokoch to však už neplatilo a prejavilo sa to aj na neschopnosti hokejového Slovana uhrádzať mzdy a dodržiavať svoje záväzky.

Hrubý sa k bilančnému textu o Širokého ére vyjadril takto: „Nemyslím si, že by sa v tom materiáli klamalo. Napríklad klub

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

HC Slovan Bratislava

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie