Denník N

Policajný zásah proti Jozefovi Chovancovi v Belgicku ukazuje neprijateľnú brutalitu, hovorí šéf diplomacie Korčok

Jozef Chovanec, ktorý zomrel po policajnom zásahu v Belgicku a zábery z kamier zo zásahu. Fotokoláž - Facebook J. CH., Koreatimes
Jozef Chovanec, ktorý zomrel po policajnom zásahu v Belgicku a zábery z kamier zo zásahu. Fotokoláž – Facebook J. CH., Koreatimes

V prípade Jozefa Chovanca, ktorý zomrel počas policajného zásahu v Belgicku, slovenská diplomacia koná, hovorí minister zahraničných vecí Ivan Korčok (SaS).

Je 4.30 ráno a muž v policajnej cele si udiera hlavu o stenu tak silno, až sa mu pustí krv. Do cely vbehne šesť policajtov, muža pritlačia na posteľ, jeden z nich ho prisadne.

V tom policajtka zdvihne pravicu a druhou rukou, ktorú si priloží pod nos, napodobní fúzy, aké nosil Adolf Hitler. O pár minút zadržaný muž už nie je pri vedomí a v cele ho oživujú záchranári – toto zachytávajú zábery z bezpečnostnej kamery v zadržiavacej cele na belgickom letisku Charleroi.

Korčok: Slovenská diplomacia koná

Ukazujú policajný zásah proti slovenskému podnikateľovi Jozefovi Chovancovi, po ktorom zomrel v belgickej nemocnici vo februári 2018. Témou sa tento viac ako dva roky starý prípad stal v Belgicku aj na Slovensku po zverejnení videonahrávky zásahu.

Polícia zadržala Chovanca na letisku pre nevhodné správanie a umiestnila ho do letiskovej cely. Po tom, ako si Chovanec

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Smrť Jozefa Chovanca

Slovensko

Teraz najčítanejšie