Denník N

Slovan na Faerských ostrovoch hrať nebude, pozitívny prípad koronavírusu je aj v druhom tíme

Tréning Slovana. Foto - TASR/Martin Baumann
Tréning Slovana. Foto – TASR/Martin Baumann

Futbalisti Slovana Bratislava neodohrajú stretnutie prvého predkola Ligy majstrov na ihrisku KÍ Klaksvík z Faerských ostrovov. Na Facebooku o tom informuje RTVS.

Stretnutie sa pôvodne malo hrať už v stredu, ale pre pozitívny test na koronavírus u jedného z členov tímu Slovana ho odložili na piatok. Slovenský majster na Faerské ostrovy poslal ďalší tím, zložený z juniorov a z hráčov, ktorí sa nedostali do pôvodnej nominácie.

Ako tréner mal mužstvo viesť Szilárd Németh, ktorý je asistentom v rezervnom tíme Slovana.

Pozitívny test na koronavírus sa však objavil aj v náhradnom tíme Slovana, ktorý na Faerské ostrovy pricestoval vo štvrtok. Portál Nordlysid.fo píše, že koronavírus u nemenovaného člena výpravy potvrdil aj opakovaný test.

Pred odletom mali na Slovensku všetci členovia druhej výpravy Slovana negatívne testy. Tie však mohli byť negatívne vzhľadom na inkubačné obdobie ochorenia COVID-19. Aj slovenské úrady hovoria o prvom teste po príchode zo zahraničia až na piaty deň.

Predkolo sa pre pandémiu hrá iba na jeden zápas a zatiaľ nie je jasné, či Slovan v Lige majstrov končí. O prípadnom náhradnom zápase či kontumácii v neprospech Slovana musí rozhodnúť UEFA.

Postupujúci tím by mal v druhom predkole nastúpiť proti švajčiarskemu Young Boys Bern.

Vo štvrtok údajne meškali výsledky testov v druhej výprave Slovana, a tak náhradný tím nedostal možnosť absolvovať tréning.

Podľa faerských médií funkcionári Slovana pre problémy s testovaním odmietli v plnej miere akceptovať jeho výsledky od miestnej spoločnosti Thetis a žiadali o opakované kolo testov.

„Domáci robia všetko pre to, aby sa nehralo,“ povedal pre RTVS generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

Futbalisti Slovana majú teraz dve možnosti – buď na Faerských ostrovoch absolvujú 14-dňovú karanténu, alebo sa vrátia na Slovensko. Podľa RTVS sa už časť tímu pripravuje na odlet.

Koronavírus sa v tíme Slovana začal šíriť ešte pred odchodom na zápas Ligy majstrov. Po ligovom zápase proti Zlatým Moravciam mal pozitívne testy jeden hráč a jeden zamestnanec klubu.

Šport.sk následne informoval, že koronavírusom sa nakazil Vladimír Weiss ml.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Koronavírus

    Liga majstrov

    ŠK Slovan Bratislava

    Šport a pohyb

    Teraz najčítanejšie