Denník N

Ak by prišli na štadión, mohla ich zatknúť polícia. Prečo Slovan nehral na Faerských ostrovoch?

Štadión v Klaksvíku v čas zápasu. Foto - Portal.fo/Agnar Prestá
Štadión v Klaksvíku v čas zápasu. Foto – Portal.fo/Agnar Prestá

Aktualizované 6:40: Nakazeným hráčom z druhej výpravy je Marek Rigo.

Hráči Klaksvíka sa hodinu pred výkopom začali rozcvičovať. Miestny kanál vysielal predzápasové štúdio s viacerými hosťami a prítomní boli mnohí novinári.

Jedným z nich bol Agnar Prestá. „Na štadióne bolo odpočítavanie do začiatku stretnutia. A potom, o 16.53 hod., ho zrušili. Dôvody sú pochopiteľné,“ vysvetľuje pre Denník N.

Na ihrisku totiž chýbal súper – futbalisti Slovana Bratislava, ktorí nemohli nastúpiť pre nariadenie miestnych epidemiológov.

Generálny riaditeľ Slovana počas dňa tvrdil, že „domáci robia všetko pre to, aby sa nehralo“. Ako je teda možné, že člen výpravy bol pred príletom negatívny a po prílete pozitívny? A čo sa to v posledných dňoch vlastne dialo?

Špeciálne faerské pravidlá

V pondelok popoludní v oficiálnom vyhlásení Slovan ohlásil dva pozitívne prípady koronavírusu. Neskôr sa ukázalo, že ich mali Vladimír Weiss ml. a jeden ďalší nemenovaný člen realizačného tímu.

Náš majster ešte na začiatku týždňa vycestoval na zápas prvého predkola Ligy majstrov proti KÍ Klaksvík z Faerských ostrovov. Všetci ostatní členovia výpravy mali vtedy negatívne výsledky testov.

Celú výpravu znova otestovali až po príchode. Nákaza sa potvrdila u maséra, a tak miestne úrady stretnutie zakázali.

Slovan má ako účastník Fortuna ligy povinnosť hlásiť každý pozitívny test príslušným orgánom. Manažér zdravotnej starostlivosti Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Pavel Malovič však v rozhovore pre RTVS uviedol, že od klubu

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Liga majstrov

ŠK Slovan Bratislava

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie