Denník N

LM, finále: Aj superhviezdy potrebujú trochu lásky. Ako večný asistent prebudil Bayern

Foto - tasr/ap
Foto – tasr/ap

Bývalý rozhodca z Premier League hovorí, že Paríž St. Germain mohol kopať penaltu.

Keď mal 16 rokov, stal sa najmladším hráčom v histórii seniorského tímu Paríž St. Germain. Bol to moment, na ktorý Kingsley Coman čakal, odkedy sa ako 8-ročný stal súčasťou klubovej akadémie.

Keď však mal podpísať profesionálnu zmluvu, odmietol. „V prvom tíme som sa dokopy nič nenaučil. Nie každý si tam bol rovný. V kádri boli vytvorené triedy,“ povedal pre beIN Sports.

Coman ešte nemal na to, aby konkuroval Lavezzimu, Cavanimu, Mourovi či Pastoremu. A PSG nemal trpezlivosť dávať mu šance – rýchlo potreboval trofeje. Preto Coman zadarmo odišiel do Juventusu.

Medzičasom sa dostal do Bayernu Mníchov, v drese ktorého rozhodol finále Ligy majstrov. Jeho gól hlavou bol jediným v dueli proti jeho niekdajšiemu klubu Parížu St. Germain.

Stalo sa to v 59. minúte, keď ho našiel center Joshuu Kimmicha. Keďže Thiago Silva chybne vystúpil a chýbal pri bránení (Kehrer mal na starosti ešte aj Lewandowského), Coman mal dosť času na umiestnenie lopty.

„PSG mi je ľúto, pretože odtiaľ pochádzam,“ povedal po zápase bez škodoradosti.

Aj pri druhom veľkom momente finále bol Kimmich – v 74. minúte zastavil v šestnástke Kyliana Mbappého zákrokom, ktorý sa mohol skončiť aj penaltou. Kimmichovo chodidlo viditeľne prišlo do kontaktu so súperom, nie s loptou. Ak by to rozhodca Daniel Orsato sám alebo s pomocou VAR odpískal, určite by mal menej kritikov ako teraz.

„Vidíme, že tam bol kontakt s 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Liga majstrov

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie