Denník N

Vyhrajte s nami VIP kartu, elektrobicykel alebo súkromnú projekciu. O dôvod viac ísť do Cinemax kina

Ktorý film ste videli v kine ako posledný? Vedeli ste, že kiná aktívne premietajú a vďaka zavedeným opatreniam dohliadajú na bezpečnosť svojich návštevníkov? A kedy najbližšie sa svoje kino chystáte znova navštíviť? Na konci leta sa na plátnach objaví viacero očakávaných titulov, ktoré by ozajstní filmoví fanúšikovia nemali vynechať.

Kinopriemysel patrí medzi tie, ktoré najviac zasiahli protipandemické opatrenia. Napriek tomu, že kiná môžu premietať už viac ako dva mesiace, následky zatvorenia a s ním súvisiacej nedôvery divákov pociťujú doteraz. Pod nižšiu návštevnosť sa podpísali obavy zo šírenia koronavírusu, zúžená ponuka filmov, ale aj horúce letné dni, ktoré potenciálni diváci trávili v prírode či pri vode. Situácia sa rýchlo mení, najmä s rozrastajúcou sa ponukou atraktívnych filmových titulov. Prečo sa oplatí na konci leta zájsť do kina CINEMAX?

KINÁ CINEMAX PRÍSNE DBAJÚ NA VŠETKY HYGIENICKÉ OPATRENIA

Pri vstupe je k dispozícii dávkovač dezinfekcie na ruky, dezinfikované sú pravidelne aj všetky dotykové plochy v priestoroch každého kina. Vetranie kinosál funguje na princípe vonkajšej cirkulácie vzduchu, teda vzduch z kinosály je odvádzaný do exteriéru, zatiaľ čo dnu prúdi čerstvý vzduch zvonka. V kombinácii s rúškami, ktoré sú počas sledovania filmu (s výnimkou času stráveného konzumáciou jedál či nápojov) pre divákov povinné, znižuje vetranie pravdepodobnosť nákazy prakticky na nulu.

MAXIMÁLNY FILMOVÝ ZÁŽITOK Z PREMIETANIA V KINE

Pozeranie filmu doma má viaceré nesporné výhody, no ozajstného filmového fanúšika naplno uspokojí len premietanie v kine. Kvalita obrazu na veľkom plátne a zvuku zo systému Dolby Atmos je pri niektorých filmoch priamo nevyhnutnosťou. Pre bratislavských milovníkov kinematografie ponúka kino CINEMAX BORY aj jedinú slovenskú kinosálu s technológiou IMAX. Vďaka nej si môžu vychutnať krištáľovo čistý obraz pri 2D aj 3D verziách filmov na najväčšom plátne v republike.

NAOZAJ PESTRÁ PONUKA FILMOV

Kým priamo po otvorení kín tvorili program najmä filmy, ktorých distribúciu na jar zastavil príchod pandémie, počas leta sa ponuka výrazne rozšírila a naďalej narastá. Do kín v najbližších týždňoch mieri aj niekoľko mimoriadne očakávaných potenciálnych hitov. Spomeňme aspoň niektoré…

Démon zatratenia – v kinách práve teraz

Horor so slovenským názvom Démon zatratenia (The Wretched) bodoval v USA počas zatvorenia klasických kín vďaka premietaniam v autokinách, ktoré boli naďalej otvorené. Rozpráva príbeh teenagera, ktorý zisťuje, že jeho susedka je možno mýtickým démonom, ktorý sa živí deťmi.

Šarlatán – v kinách práve teraz

Strhujúcu životopisnú drámu s Ivanom Trojanom a Jurajom Lojom v hlavných úlohách nakrútila režisérka Agnieszka Holland na základe skutočného príbehu českého liečiteľa Jana Mikoláška. Ten bez lekárskeho vzdelania liečil chorých, zároveň však na pozadí dejinných udalostí bojoval s vlastnými vnútornými démonmi. Film zarezonoval na tohtoročnom festivale Berlinale vďaka excelentným hereckým výkonom a silnému posolstvu, ktoré ponúka.

Tenet – v kinách od 27. augusta

Koniec leta bude v kinách patriť najnovšej snímke režiséra Christophera Nolana, autora veľkofilmov Počiatok, Interstellar či Dunkirk. O príbehu jeho aktuálneho diela nie je mnoho známeho, špeciálny agent sa v ňom však bude snažiť zabrániť tretej svetovej vojne za pomoci tzv. inverzie času. Na veľké režisérove naliehanie bola viacerým krajinám umožnená premiéra ešte pred uvedením v USA, pričom podľa jeho slov bol film nakrútený práve pre veľké plátno.

Pinocchio – v kinách od 3. septembra

V slovenskom znení príde do kinodsitribúcie nová filmová adaptácia známeho príbehu o oživenej drevenej bábke. Hranú verziu Pinocchiovho putovania za snom stať sa skutočným chlapcom nakrútil taliansky režisér Matteo Garone, aj slovenským divákom známy vďaka filmom Gomora či Dogman.

DIVADELNÉ PREDSTAVENIA, OPERY, BALETY I KONCERTY

Špeciálna programová sekcia ARTMAX prináša na plátna kín CINEMAX okrem umeleckých filmov aj záznamy či priame prenosy z najznámejších svetových divadelných scén či koncertných hál. Premietanie na veľkom plátne so špičkovým rozlíšením umožňuje vidieť aj detaily, ktoré sú naživo voľným okom nezachytiteľné. Samozrejmosťou je prípitok, komfortné sedenie a okrem skvelého obrazu aj dokonalý zvuk.

VEĽKÁ LETNÁ SÚŤAŽ

S kinami CINEMAX môžu ich diváci vyhrať hneď dvakrát – maximálny filmový zážitok aj niektorú z cien v súťaži, ktorá potrvá do 20. septembra. Po zakúpení vstupenky na ľubovoľné premietanie a po vyplnení formulára na webe www.cine-max.sk môžu v žrebovaní získať štvrťročnú VIP kartu, elektrobicykel či dokonca súkromnú projekciu pre seba a svojich blízkych!

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Kultúra

Teraz najčítanejšie