Denník N

Bratislavský poslanec Berka: Kým som čakal na výsledok testov, išiel som na rodinnú oslavu. Nemal som

Foto - Facebook Adama Berku
Foto – Facebook Adama Berku

Bratislavský poslanec Berka na Facebooku priznal, že sa nakazil a krátko pred prepuknutím choroby bol na nočnom ťahu mestom. Po zverejnení statusu ho skontaktovala primárka z Kramárov, aby status upravil, pretože nemajú kapacitu otestovať toľko ľudí bez objednania.

Mestský poslanec za bratislavské Staré Mesto Adam Berka (38) z Team Vallo v sobotu večer zistil, že je pozitívny na koronavírus. Na svojom Facebooku napísal rozsiahly status, v ktorom sa k ochoreniu priznal a vymenoval aj prevádzky, v ktorých pred potvrdením nákazy bol. V rozhovore hovorí aj o tom:

  • že ak by nešiel na test, teraz by bol v Tatrách
  • že svoje správanie ohľadom koronavírusu prispôsobil svojmu okoliu
  • ako na jeho status zareagovali prevádzkari podnikov, v ktorých bol tesne pred potvrdením nákazy
  • čo by teraz urobil inak

Ako sa teraz cítite?

Ďakujem pekne za opýtanie. Už od minulej stredy sa cítim dobre, preto je tá situácia taká zradná. Cítim sa zdravý.

Už teda nemáte ani horúčku? 

Nie, horúčku som ani nemal. Mal som zrejme zvýšenú teplotu, nemám doma teplomer, čiže ju neviem presne zmerať. Príznaky choroby boli takmer identické s akýmkoľvek sezónnym prechladnutím vírusového typu. V prvý deň ma najprv začalo škriabať v hrdle, začalo mi byť horúco, necítil som sa dobre. Na druhý deň som zaľahol s teplotou a následne mi to prešlo na priedušky. Dva dni som bol doma, ale ako som písal, vybehol som len na polievku, lebo som si myslel, že som len unavený, moje telo je unavené. Mal som za to, že som prechladol. Na tretí deň, keď som sa zobudil, príznaky pominuli a cítil som sa fit. Ešte som bol z toho oslabený, ale potom som sa na ďalší deň už cítil zdravý.

O tom, že ste mali pozitívny test na koronavírus, ste sa priznali na Facebooku ako jeden z mála ľudí, tam ste opísali aj to, na ktorých miestach v Bratislave ste sa pohybovali predtým, než ste dostali teplotu. Ako na toto vaše priznanie reagovalo vaše okolie?

Zažil som jednu nepríjemnú situáciu a to si sám vyčítam – tesne predtým, než som sa dozvedel výsledky testu, som išiel

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

Koronavírus

    Rozhovory

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie