Denník N

Konali úrady účelovo? V čom sa Kmotrík ml. mýli a v čom má pravdu? Overili sme jeho výroky

Genreálny riaditeľ Slovana Bratislava Ivan Kmotrík ml. Foto - TASR
Genreálny riaditeľ Slovana Bratislava Ivan Kmotrík ml. Foto – TASR

Po kontumácii Európskej futbalovej únie (UEFA) vypadol Slovan už v prvom predkole Ligy majstrov s KÍ Klaksvík.

Slovan mal v oboch výpravách, ktoré poslal na Faerské ostrovy, pozitívne prípady na koronavírus. UEFA najprv preložila zápas zo stredy na piatok, no neskôr zrušila aj ten. Slovan sa obrátil na Športový arbitrážny súd v Lausanne.

Skontumovaný je aj zápas predkvalifikácie Európskej ligy medzi gibraltárskym Lincolnom a kosovským tímom FK Priština 3:0 v prospech Lincolnu. Až sedem hráčov Prištiny malo pozitívny test na koronavírus.

K téme Slovana sa v posledných dňoch intenzívne vyjadroval (tu, tutu) generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml., ktorý obvinil faerské úrady z „diskriminácie“ a povedal, že sa snažili „všemožne zabrániť“ zápasu.

Má však pravdu, keď hovorí, že Slovan splnil všetky požiadavky? Pochybili faerské úrady, keď umiestnili do karantény hráčov, ale nie funkcionárov? Denník N sa pozrel na vyhlásenia Kmotríka ml. a zisťoval, či sa zakladajú na pravde.


Mohli by po pretestovaní hrať?

Výrok: „Po nepríjemných udalostiach z posledného týždňa nás teší, že celá pondelková výprava [po prílete na Slovensko] má negatívne testy na Covid-19. (…) Výsledky testov len potvrdzujú náš názor, že na Faerských ostrovoch nám domáce úrady účelovo a neférovo zamedzili nastúpiť na zápas. Z výsledkov testov vyplýva, že ak by naša oficiálna žiadosť o pretestovanie výpravy našla pochopenie, vyšli by hráči ako negatívni a mohli by zasiahnuť do hry. Po negatívnych výsledkoch rovnako ako účelové a diskriminačné vyznieva rozhodnutie faerských úradov o karanténe len pre hráčov a realizačný tím.“

Ako to bolo naozaj: Podľa cestovných nariadení faerských úradov by hráči z pondelkovej výpravy nemohli nastúpiť na piatkový zápas.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Liga majstrov

    ŠK Slovan Bratislava

    Šport a pohyb

    Teraz najčítanejšie