Denník N

Odchádzam, odfaxoval Messi vedeniu. Päť dôvodov, prečo opúšťa Barcelonu

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Messi sa odvoláva na klauzulu v zmluve, vďaka ktorej môže odísť zadarmo.

V stredu na obed FC Barcelona prezentovala Francisca Trincãa, posilu z portugalskej Bragy. Po jeho boku stál nový športový riaditeľ Ramon Planes, ktorý nahradil vyhodeného Érica Abidala.

Pri príležitosti dokončenia Trincãovho prestupu zorganizoval Planes tlačovú konferenciu, ktorá upútala pozornosť médií z celého sveta. Z otázok novinárov však bolo zrejmé, že Trincão nikoho nezaujímal.

Témou číslo jeden je od utorka Lionel Messi a jeho fax vedeniu, prostredníctvom ktorého oznámil, že odchádza. Fax je v Španielsku stále pomerne využívanou komunikačnou platformou.

33-ročný futbalista prišiel do Barcelony pred 20 rokmi, odvtedy nehral za iný klub. „Šanca, že ostane, je podľa mňa mizivá,“ hovorí pre Denník N Dario Delgado. FC Barcelona nemá majiteľa, vlastní ho 160-tisíc členov (socios) a Delgado je jedným z nich.

Čím Barcelona nahnevala Messiho a prečo je dokonca možné, že sa ho chce zbaviť? Prečo sú barcelonskí sociovia nahnevaní na vedenie, ale aj na Messiho prístup z posledných dní? A čo bude nasledovať – kam Messi pôjde a za koľko?

Nahneval ho prístup k Suárezovi

Podľa katalánskeho denníka Sport chce Messi odísť z piatich dôvodov. Po prvé, nerozumie si s 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Lionel Messi

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie